Par pronašao neuobičajen, ali ugodan način zarade: ‘Zarađujemo više novca nego na bivšim poslovima’

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2023. u 12:57
Foto: Pixabay

Par sada financira svoja putovanja radeći kao vlogeri s punim radnim vremenom.

Jedan je mladi par odlučio odbaciti svoje poslove, prodati sve svoje stvari i počeo putovati svijetom. Dylan Evans (30) i Adriana de Pertis (33) zaljubili su se 2018. godine te su ubrzo nakon toga počeli planirati svoje avanture. Štedjeli su dvije godine kako bi uštedjeli 32 000 funti, prije nego što su dali otkaze na poslu i pokrenuli vlastiti YouTube kanal – 2Passports1Dream, prenosi Metro.

Par sada financira svoja putovanja radeći kao vlogeri s punim radnim vremenom. Prikupili su više od 120.000 pretplatnika koji prate njihova putovanja po Singapuru, Filipinima, Kambodži i Tajlandu. Daniel, porijeklom iz Cardiffa, rekao je: „Kao nomadi, putujemo sa svim našim stvarima na leđima, neprestano mijenjajući zemlje i hotele. Postoji uobičajena zabluda da YouTuberi koji putuju samo ispijaju koktele na plaži, a videozapisi se sami postavljaju. Ali, nikada u životu nismo ovako naporno radili i ne bismo ovo mijenjali ni za što“.

Adriana i Dylan su se složili da žele vidjeti svijet izvan standardnih turističkih mjesta za razgledavanje. Počeli su štedjeti za svoj san dok je Dylan nastavio raditi u osiguravajućem društvu, a Adriana, rođena u Švedskoj, radila je kao stomatološki terapeut. „Tijekom razdoblja štednje imali smo vrlo strog proračun i previše excel listova za brojanje, ali uspjeli smo uštedjeti 32 000 funti u dvije godine prije putovanja. Oboje se sjećamo našeg posljednjeg radnog dana kao da je bio jučer, micanje tako golemog tereta s naših ramena znajući da od sada možemo biti sami svoji šefovi“, rekao je Dylan, prenosi Večernji list.

Od tada su povećali svoje mjesečne prihode. „Uvelike varira ovisno o našoj lokaciji i koliko često objavljujemo. Sretni smo što sada zarađujemo više nego što smo zarađivali od svojih poslova kod kuće. Ali, s ovim životnim stilom stvaranja sadržaja za putovanja dolazi puno više troškova, kao što su oprema za kameru, putovanja, osiguranje i hoteli s dobrim WiFi-jem“, kaže Dylan. Neki od njihovih najpopularnijih videa uključuju isprobavanje najljućeg jela u Bangkoku i kupnju najjeftinijeg odijela na svijetu u Vijetnamu. Oni dijele savjete i trikove sa svojim pratiteljima, a nedavno su uspjeli letjeti poslovnom klasom Singapore Airlinesa za samo 10 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close