Ovo su loše navike zbog kojih ste ujutro tromi i bezvoljni

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2023. u 12:31
Foto: Unsplash

Nije dovoljno samo da u svoju jutarnju rutinu uvedete određene navike, koje će vam pomoći da budete produktivnije, već je vrlo bitno da izbacite neke loše navike, zbog kojih se svakog jutra osjećate sve umornije.

Svakako da su šanse da vaš dan bude ispunjen voljom za rad i pozitivnim mislima veće kada se probudite odmorno, ali činjenica je da se novi dan po jutru poznaje. Zato je vrlo bitno da svoj dan započnete pravim jutarnjim navikama, jer nakon njih dan će biti znatno bolji i efikasniji, piše B92.

Međutim, nije dovoljno samo da u svoju jutarnju rutinu uvedete određene navike, koje će vam pomoći da budete produktivnije, već je vrlo bitno da izbacite neke loše navike, zbog kojih se svakog jutra osjećate sve umornije.

Nakon buđenja prvo uzimate telefon

Ovo je jedan od glavnih krivaca, zašto iz kreveta ne ustajete barem 20-ak minuta nakon buđenja i samim tim odlažete svoju produktivnost za kasnije.

Obično prakticirate večernju kupku

Uživate u tuširanju prije spavanja, ne znajući da jutarnje tuširanje drastično poboljšava vašu produktivnost. Prohladna voda će vas ujutru razbuditi i uz to će vas osloboditi nagomilanog stresa i otklonit će tragove umora.

Ne vježbate ujutro

Jutarnja fizička aktivnost osigurat će vam potrebnu količinu pozitivne energije, uz koju ćete cijeli dan biti produktivni. Vježbanje potiče lučenje endorfina (hormona sreće) u vašem tijelu. Uz to, na ovaj način ćete pustiti više kisika u svoje srce i pluća, što će vam osigurati dodatnu energiju. Dovoljno je samo 10 minuta jutarnje aktivnosti, kako biste svoj dan učinili produktivnijim.

Ne izlazite van, dugo nakon buđenja

Mnoga istraživanja pokazuju, da ljudi koji u svom organizmu imaju manju količinu vitamina D, obično pate od kroničnog umora. Ovaj vitamin, najvećim dijelom stvara se, kada je naše tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti, zato se preporučuje, da posebno u jutarnjim satima, što više vremena provedemo vani. Kada se količina vitamina D u tijelu regulira, vaša energija raste i postajete produktivniji i poletni.

Komentirajte prvi

New Report

Close