Ovo su dvije najčešće greške koje uništavaju bateriju mobitela

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2022. u 09:41
Foto: Pixabay

U Androidima se nalazi litij-ionska baterija koja ima niz prednosti, uključujući izdržljivost i niske troškove proizvodnje.

Punjenje mobilnog telefona postalo nam je svakodnevica, ali mnogi pri tome rade jednu grešku koja dodatno uništava bateriju telefona. U nastavku pročitajte što bi trebalo da izbjegavate kako bi vam baterija duže bila u dobrom stanju, piše City magazine.

U Androidima se nalazi litij-ionska baterija koja ima niz prednosti, uključujući izdržljivost i niske troškove proizvodnje. Ali ove baterije imaju i neke nedostatke koji su posebno uočljivi kako prolaze godine i počinju kvariti se.

Gotovo ispražnjena baterija

Ne bi trebali stavljati mobitel na punjenje tek kada je baterija gotovo potpuno ispražnjena. Prema riječima stručnjaka, ako baterija padne na nula posto, to je jedna od najštetnijih stvari koju možete napraviti za svoj telefon upravo zbog vrste baterija koje se nalaze u Androidima.

“To nije idealno za dugoročno zdravlje vašeg mobilnog. Litijske baterije imaju ograničen broj ciklusa, što znači da se može isprazniti i ponovno napuniti samo ograničen broj puta”, rekla je Eloise Tobler, stručnjakinja za pametne telefone.

Ne ostavljajte uređaj na punjaču tijekom noći

Također, ne želite ni da se vaš telefon previše puni jer i to može izazvati štetu. “Nemojte ostavljati mobilni na punjaču tijekom noći, dok spavate. Ako ostavite mobilni da se konstantno satima puni dok je baterija na 100 posto, opterećujete bateriju izlažući je višim naponima duže vrijeme”, objašnjava Tobler.

Umjesto da čekate do posljednje sekunde da napunite svoj Android, stručnjaci preporučuju djelomično punjenje, a to podrazumijeva da pazite na to da vam je baterija uvijek između 20 i 80 posto.

Osim toga, da bi vam baterija trajala duže, izbjegavajte još neke učestale greške, kao što je izlaganje uređaja ekstremnim temperaturama, piše Bestlifeonline.

Komentirajte prvi

New Report

Close