Ovo sigurno niste znali. Evo kada krema za ruke najbolje djeluje

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2023. u 09:22
Foto: Unsplash

Svatko tko ima suhu kožu trebao bi poštovati točan trenutak kada se maže krema, kako bi imala najbolji učinak.

Ako imate suhu kožu, vjerojatno vas hladno vrijeme, vjetar i stalno pranje ruku dovode do ludila – koža ruku nikako se ne umiruje, gruba je i stalno je zategnuta do točke pucanja.

Čak i oni koji nemaju suhu kožu u zimskom periodu, posebno kad puše, moraju posvetiti dodatnu pažnju svojoj koži, piše Vijesti.me.

Dermatolozi imaju savjet za vas. Svatko tko ima suhu kožu trebao bi poštovati točan trenutak kada se maže krema, kako bi imala najbolji učinak.

Prvenstveno, ruke perite blagim sapunom i trljajte dovoljno dugo da ne biste morali pribjegavati jakim kemijskim sredstvima s alkoholom koja dodatno isušuju kožu. Kada završite pranje, isperite ih mlakom vodom i onda imate točno dvije minute za nanošenje kreme.

Zašto baš dvije minute?

Dermatologinja dr. Whitney Bowe objasnila je da je to savršeni period kada će koža upiti vlagu od pranja ruku, a zatim će je krema “zarobiti” i neće dozvoliti dodatno isušivanje.

“Ako čekate predugo nakon pranja, propuštate taj zlatni trenutak kad je koža još uvijek pod djelovanjem vode. Čim voda ispari, bit će suša nego inače. A ako koristite vruću vodu, računajte na još sušu, iritiranu kožu”, rekla je.

Stvar je u tome da se iskoriste te dvije minute za mazanje kože umirujućom, bogatom kremom koja će je dubinski njegovati. Budući da hladno vrijeme i često pranje otklanjaju i zaštitnu barijeru kože, dobre masnoće na njenoj površini, birajte kremu koja sadrži prirodne masnoće. Dubinski će nahraniti kožu i potaknuti stvaranje dobrih bakterija na njenoj površini.

Za suhu kožu ruku, pa čak i za ispucale usne može vam poslužiti mast s visokim sadržajem pantenola. Suha koža ruku će brzo upiti mast koju ste namazali, a ako vam baš smeta osjećaj zamašćenih ruku, namažite samo nadlanice koje su ionako najugroženjije.

Komentirajte prvi

New Report

Close