Nema mnogo povrća koje se može vidjeti u toliko različitih jarkih boja kao paprike. Ima ih svijetlozelenih, tamnozelenih, žutih, blijedožućkastih, narančastih, crvenih, zeleno-crvenih, ljubičastih, smeđih, a taj spektar atraktivnih boja nije ugodan samo oku. Ovo povrće služi cijelom organizmu. Paprike su bogate mnogim hranjivim tvarima, izuzetno su snažan čuvar zdravlja i borac protiv mnogih bolesti, piše Živim.hr.
Premda su u današnje vrijeme paprike dostupne cijele godine, ljeto je njihova prava sezona dozrijevanja i tada su najboljeg okusa i sadrže najviše hranjivih tvari. Najzdravije i najpunijeg okusa su one jarkih i živih boja, koža im treba biti čvrsta i kompaktna, a stabljika zelena – to je znak da su svježe. Stoga prilikom kupnje treba obratiti pažnju na to da nisu smežurane i da nemaju mekane dijelove ili druga oštećenja. Koliko god je moguće, birajte paprike koje nisu kemijski tretirane kako biste uz užitak okusa svome tijelu osigurali i sigurnu porciju zdravlja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu