Ovo je najbolje vrijeme za zadnji obrok u danu

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2023. u 09:26
Foto: Pixabay

Ako večerate par sati prije odlaska u krevet, vaš san će sigurno biti kvalitetniji.

Ako upitate bilo kojeg stručnjaka, vjerojatno će se složiti kako je dobro večerati rano, a isto tako da bi”najteži” obrok u danu trebao biti doručak za kojim slijedi nešto lakši ručak, a za večeru ćete naravno jesti najlakši obrok.

Većina nas radi upravo suprotno, a brojna istraživanja upozoravaju da upravo tako nanosimo štetu zdravlju. Razumljivo je ipak da je danas teško organizirati svaki obrok, ali ako na umu imamo kako će ta navika utjecati na naše zdravlje, možemo navike i mijenjati, piše Ordinacija.

Kako će vam koristiti večera prije 19 sati?

Ako ste na putu gubitka kilograma kako biste zaštitili zdravlje, prvi korak kojeg morate poduzeti je održavanje zdrave tjelesne težine. Radi gustog rasporeda često posežemo za nezdravim namirnicama, a ako zadnji obrok pojedemo prije 19 sati, to će učiniti veliku razliku kada su u pitanju kilogrami. Jednom kada vam ta navika postane rutina, lako ćete ju slijediti i tako pomoći i metabolizmu da brže radi. Jak metabolizam će isto tako pomoći da održavate dijetu.

Ako večerate par sati prije odlaska u krevet, vaš san će sigurno biti kvalitetniji. Radi se o tome da će probavni sustav obaviti svoj posao prije nego utonete u san, pa će i on imati prilike za odmor tijekom noći. Osim toga lakše ćete se probuditi ujutro i sigurno lakše odraditi sve zadatke koji su pred vama.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close