Ovo je najbolja aktivnost za dugovječnost

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2023. u 09:38
Foto: Pixabay

Jedna brza šetnja vam može ponuditi oko 90 posto dobrobiti treniranja za maraton.

Osnivač popularne filozofije „Plava zona“ Dan Buettner ima odgovor na pitanje što je najbolje raditi za dugovječnost i on bi vas mogao iznenaditi, ali i donijeti olakšanje. Prema onome što prenosi New York Times, ovaj poznati autor knjiga o najdugovječnijim ljudima na svijetu, kaže kako ne postoji bolja aktivnost za dugovječnost od hodanja!

Kako je izjavio, jedna brza šetnja vam može ponuditi oko 90 posto dobrobiti treniranja za maraton. Ne samo to, hodati možete svaki dan cijeli život, a samo hodanje će uključiti više od 100 mišića a isto tako poboljšati kognitivne funkcije, piše Ordinacija.

Buttner je otkrio kako redovno kretanje je upravo navika ukorijenjena u život osoba koje žive u Plavoj zoni. Iza ideje Plave zone stoji dinamičan životni stil, a bazira se na saznanjima autora nakon što je posjetio 5 zemalja svijeta a u kojima je najveći broj stanovnika koji su proslavili stoti rođendan.

Njegov rad se zasniva na životnom stilu – od onoga što jedemo, koliko se družimo i kako faktori iz okoliša utječu na naš život.

Komentirajte prvi

New Report

Close