Ovih pet namirnica naziva se superhranom. Evo zašto biste ih trebali jesti svaki dan

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2023. u 10:34
Foto: pixabay

Kako donosi India Times, sljedeće namirnice nutricionisti smatraju superhranom, upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koje sadrže, te savjetuju da ih jedemo svaki dan kako bismo očuvali zdravlje svog organizma.

Postoje neke namirnice koje posjeduju veliku količinu hranjivih tvari potrebnih našem tijelu i tako znatno utječu na naše cjelokupno zdravlje. Kako donosi India Times, sljedeće namirnice nutricionisti smatraju superhranom, upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koje sadrže, te savjetuju da ih jedemo svaki dan kako bismo očuvali zdravlje svog organizma.

Lanene sjemenke

Neka vas ne zavara njihova veličina, ove malene smeđe sjemenke pune su hranjivih tvari i važnih nutrijenata. Visok sadržaj omega-3 masnih kiselina povećava prirodnu proizvodnju masnoće u tijelu i pomaže u održavanju vlažnosti kože. To je izvrsna superhrana koja također potiče mršavljenje. Osim toga, lanene sjemenke ne sadrže loše masti pa su izuzetno dobre za vaše srce, a pomažu i očuvanju zdravlja kose.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje odlična je i zdrava namirnica koju većina ljudi prerijetko koristi, tvrde nutricionisti. Ovo ulje može se koristiti na mnogo različitih načina koji ne podrazumijevaju samo kuhanje. Naime, kokosovo ulje izvrstan je ovlaživač, prisutan u losionima za tijelo, kremama za lice ili se čak izravno nanosi na kožu. Bogato vitaminima, mineralima i vlaknima, također je nevjerojatan dodatak vašoj prehrani.

Papaja

Ovo voće još je jedna supernamirnica koju bismo, prema savjetima stručnjaka, trebali konzumirati svaki dan. Papaja je naročito bogata vitaminima A, C i E, što znači da je korisna u prevenciji zdravstvenih problema kao što je dijabetička bolest srca. Sok od papaje odličan je za žene s neredovitim menstrualnim ciklusom jer može pomoći u njegovoj normalizaciji, a također je i izvrstan izvor nutrijenata koji jačaju imunitet, piše Index.

Kvinoja

Kvinoja je namirnica koja je naročito potrebna vašoj koži. Naime, ona pomaže u proizvodnji kolagena, čineći tako kožu elastičnijom i zdravijom te pomažući koži u borbi protiv znakova starenja kao što su bore, staračke pjege, ali i gubitak elastičnosti. Još jedna velika korist bila bi njezina svojstva reguliranja sebuma koja pomažu u borbi protiv prištića, akni i drugih kožnih problema, a pojedine studije pokazale su da redovito konzumiranje kvinoje ubrzava metabolizam te potiče mršavljenje.

Maslinovo ulje

Ništa ne može zamijeniti zdravu dozu maslinovog ulja. Nutricionisti preporučuju korištenje ekstra djevičanskog maslinovog ulja kako bismo lakše kontrolirali razinu šećera u krvi i smanjili rizik od problema s kolesterolom, srcem ili probavom.

Komentirajte prvi

New Report

Close