1. Rajčice
Ovo ukusno ljetno voće (da, rajčice spadaju u voće) u hladnjaku zapravo gubi svoj okus. Hladni zrak zaustavlja proces sazrijevanja, a to je ono što rajčicama daje najfiniji okus. Hladnjak također može i promijeniti okus rajčice pa ju je zato bolje držati u košari na sobnoj temperaturi. Možete ih staviti i na vanjske klupice prozora kako bi se zrenje nastavilo na suncu.
2. Bosiljak
Stavite li ga u hladnjak, ne samo da će brzo uvenuti nego će i apsorbirati sve mirise oko sebe. Bolje ga je držati poput cvijeta u malo svježe vode. Ako ga imate puno i želite ga sačuvati, kratko ga blanširajte i zamrznite radije nego da ga čuvate u hladnjaku.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu