Ove vrste povrća možete uzgajati u teglama

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2023. u 09:43
Foto: Unsplash

Trebali biste kupiti tegle s drenažnim rupama.

Uzgajanje povrća u teglama je u posljednjih nekoliko godina postalo naročito popularno. Na ovaj način ćete u prehranu uključiti zdrave namirnice koje nisu pune pesticida, piše Klixba.

Trebali biste kupiti tegle s drenažnim rupama. Na dno stavite grublji materijal, tj. krupan šljunak. Nakon toga naspite zemlju. Postoji nekoliko vrsta povrća koje možete uzgajati u teglama. Grah je najbolje saditi u periodu od rujna do studenog. Tegla treba biti promjera 30 centimetara, a dubine 25.

Ako želite saditi krastavac, sjeme trebate posijati u proljeće, kada je temperatura iznad 15 stupnjeva. Morat ćete ga poduprijeti štapovima ili konopcem, a plodovi će biti zreli za 42 dana.

Foto: Unsplash

Zelena salata je jedna od najboljih vrsta povrća za rast u teglama. Tijekom proljeća treba biti izložena suncu, a kada dođe ljeto premjestite je negdje gdje je hladnije kako listovi ne bi uvenuli.

Kratke, tj. baby mrkve možete saditi u teglama. Važno je da ih redovno zalijevate. Cikla je također jedna od namirnica koju možete saditi.

Ako namjeravate uzgajati patlidžan, imajte u vidu da ga je potrebno konstantno zalijevati i držati na vrlo toplom i sunčanom mjestu. Vežite ga uz kolac.

Kupus, karfiol i brokule ne zahtijevaju mnogo truda. Dobra stvar je ta da u teglama možete uzgajati obični i batat, tj. slatki krumpir. U dubokim teglama možete saditi do šest biljaka graška.

Cherry rajčice sadite u teglama do 15 centimetara dubine, a za druge vrste rajčica koristite tegle dubljine do 30 centimetara. Kako biste zasadili rotkvice, raspršite sjeme u maloj tegli i redovno zalijevajte.

Komentirajte prvi

New Report

Close