Ovaj protuupalni čaj eliksir je mladosti, potiče proizvodnju kolagena

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2023. u 08:46
Foto: Pixabay

Ne samo da pomaže u prirodnom procesu proizvodnje kolagena, već također može usporiti razgradnju kolagena.

Tražite li saveznika kako bi vaša koža uvijek bila mlada i podatna? Zasigurno dobra hidratantna krema može biti prava za vas, ali svakodnevno uzimanje ove drevne infuzije bogate antioksidansima koja može potaknuti proizvodnju kolagena također može napraviti razliku. Od davnina se smatra pravim eliksirom života, a ovaj protuupalni čaj može prirodno potaknuti i poboljšati proizvodnju kolagena i time odgoditi znakove starenja kože.

Čaj od hibiskusa potječe s Bliskog istoka i Srednje Amerike i koristi se tisućama godina zbog svojih ljekovitih svojstava i učinkovitosti u poboljšanju kože. Zapravo, ovaj čaj bi mogao biti samo vaš eliksir protiv starenja.

Ima prekrasnu magenta boju i oštar, voćni okus, ali njegove prednosti za njegu kože nadilaze njegov profil okusa. Prvo, dokazano je da čaj od hibiskusa ima super protuupalnu moć, zahvaljujući bogatoj razini antioksidansa, uključujući vitamin C i beta-karoten.

Istraživanja su pokazala da sadrži i specifičan protuupalni biljni pigment antocijanin koji biljci daje crvenkastu nijansu. Svi ovi antioksidansi pomažu neutralizirati slobodne radikale, koji su odgovorni za znakove fotostarenja, kao što su pjege od sunca i fine bore.

Osim toga, hibiskus je bogat antioksidansom koji se zove miricetin. Ovaj spoj potiskuje kolagenazu, enzim koji cilja i razgrađuje kolagen. Razine kolagena prirodno opadaju kako starite, ali antioksidans miricetin može odgoditi taj proces i održati vašu kožu gipkom i čvrstom. Sadržaj vitamina C u biljci može pomoći u poticanju prirodne proizvodnje kolagena u tijelu, a ne zaboravimo da je vitamin C apsolutno neophodan za sintezu kolagena.

S obzirom na ove prednosti, nije ni čudo da mnogi čaj od hibiskusa smatraju prirodnim pojačivačem kolagena. Ne samo da pomaže u prirodnom procesu proizvodnje kolagena, već također može usporiti razgradnju kolagena.

Komentirajte prvi

New Report

Close