Ova vrsta bobičastog voća obiluje antioksidansima koje nijedno drugo voće nema

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2022. u 09:30
Foto: Pixabay

Ubraja se u superhranu, prvenstveno zbog ljekovitih antioksidansa, kao što su antocijani, vitamin C, vitamin E, elaginska kiselina i njoj slične.

Ovo voće obiluje moćnim antioksidansima, a naročito elagitaninom, kojeg nema gotovo ni u jednoj drugoj namirnici, piše B92. Kupine se ubrajaju u superhranu, prvenstveno zbog ljekovitih antioksidansa, kao što su antocijani, vitamin C, vitamin E, elaginska kiselina i njoj slične.

Jačanje imuniteta

Zbog svih sastojaka koje sadrži, kupina je idealna za bolji rad, odnosno za jačanje imunološkog sustava.

Redovnim konzumiranjem kupina doprinosite dosta zaštiti organizma od raznih infekcija i drugih bolesti, piše Healthline.

Foto: Pixabay

Bogate su vitaminom C

Vitamin C pomaže u proizvodnji kolagena, koji čuva vašu kožu, krvne žile, hrskavicu, tetive i ligamente i čini ih zdravim.

Vitamin C je također antioksidans koji može blokirati neka od oštećenja uslijed djelovanja slobodnih radikala, koji se proizvode kako tijelo razlaže hranu.

 Za bolju probavu

Ako želite da imate dobro varenje, jedite kupinu, jer je ona dobar izvor vlakana. Vlakna iz kupine su veoma bitna za normalno funkcioniranje digestivnog sistema, jer regulira zatvor i održavaju digestivni sistem u idealnom stanju.

Za zdrave kosti

Magnezij i kalcij koji se nalaze u kupinama su veoma bitni za održavanje zdravlja kostiju. Magnezij olakšava apsorpciju kalcija u organizmu, dok je kalcij važan za jačanje kostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close