Ova sobna biljka čisti zrak od raznih zagađenja, a pušači bi je svakako trebali nabaviti

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2022. u 08:43
Foto: Unsplash

Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko djelovanje.

Sobne biljke unose radost u naše domove. Najbolje za održavanje su one koje koje nisu zahtjevne, koje traže malo pažnje te mogu stajati u sjeni, ali i na svjetlosti tako da ih možemo držati na mjestu na kojem nas najviše vesele, piše Atma.

Postoje biljke koje osim svojom ljepotom imaju i niz pogodnosti, neke tako djeluju izrazito pročišćavajuće, antimikrobno i antibakterijski. Takva biljka je i zeleni ljiljan, odnosno klorofitum.

Ova biljka nije zahtjevna, na svjetlosti s vremenom postaje svjetlija, a pruge na njezinim listovima vrlo dekorativne, dok kod onih u sjeni one postupno nestaju. Ova biljka aktivno pročišćava zrak u prostoriji, neutralizira tvari štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emitiraju suvremeni materijali.

Zeleni ljiljan apsorbira ispušne plinove, stoga je jako pogodan za sve one koji žive u užurbanim područjima. Klorofitum je koristan i u kuhinji, zbog aktivnog upijanja ugljičnog monoksida.

Foto: Unsplash

Ova biljka nezaobilazna je i u domovima pušača jer odlično neutralizira duhanski dim. Biljku karakterizira antimikrobno i antibakterijsko djelovanje, pa su i sljedbenici drevne kineske doktrine Feng shui također preporučivali da ovu biljku držite u kući.

Najviše vremena provodimo u domovima i zato je bitno da u njima stvorimo ugodne uvjete za život, a čist zrak temelj je zdravlja i zato za njegovo pročišćavanje možemo iskoristiti zeleni ljiljan.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close