Ostavila poruku zbog studenta u izolaciji: ‘Zovite policiju ako ga vidite’

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2020. u 12:26

Društvenim mrežama proširila se fotografija natpisa u jednom zagrebačkom haustoru, a na njemu predstavnica stanara upozorava susjede na studenta u izolaciji.

U vrijeme pandemije korona virusa, dok domaći i svjetski autoriteti pozivaju na promišljenost i solidarnost, društvenim mrežama kruži fotografija natpisa zalijepljenog u haustoru jedne zgrade u Zagrebu, piše Denis Mahmutović za 24 sata.

– U zgradu se vratio student iz Slovenije, koji mora biti u izolaciji. Upitno je tko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas ako ga vidite da izlazi prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti ne odgovorni – upozorava poruka ispisana velikim tiskanim slovima, koju prenose bez pravopisnih intervencija. Kazne za izlazak iz samoizolacije su, naravno, velike i opravdane.

No novinara je zanimalo je li itko od stanara zgrade, prije nego što su stavili obavijest, ponudio pomoć studentu dok je izoliran, jesu li ga pitali treba li mu dostaviti namirnice, ima li koga tko mu može priskočiti tijekom tih 14 dana…

Poruku je napisala predstavnica stanara te zgrade. Njen identitet je poznat redakciji, kao i adresa zgrade, ali ih ne objavljuju zbog zaštite identiteta studenta.

Predstavnica stanara je sama potvrdila da je sadržaj poruke njenih misli djelo.

– To je hrvatski student. Nije nas obavijestio da je u izolaciji. Mislim da to nije u redu. Ne znam je li napuštao izolaciju, masa ljudi me zvala i rekla da uopće ne znaju tko je on. Jedna gospođa je rekla da je mogao biti kod mene i puhati u mene, a da ja ne znam – kaže zabrinuta predstavnica.

– Nitko ne radi stigmu. Da je normalni odnos, došao bi i rekao: Gospođo, ja sam u izolaciji. Mi ne znamo ima li koga tko će ga podvoriti. Da je nazvao mene, mi suvlasnici bismo se pobrinuli da dobije hranu i sve ostalo. Mislim da je ovo vrlo neozbiljno – uvjerena je zastupnica zgrade.

‘Tužit ću vas jer sam visoko obrazovana, vi ste glupi’

Novinara je zanimalo misli li ipak da se ovdje radi o agresivnom pristupu, odnosno o stigmatiziranju mladića.

– Nemam se ja s vama što razgovarati nakon ovog pitanja. Doviđenja – otresito je poručila i poklopila slušalicu.

Ipak, nakon nekoliko minuta zazvonio je telefon.

– Ako iz toga napravite neku priču, ja ću vas tužiti jer sam dovoljno visoko obrazovana. Vi novinari, slušajući vaše upite za stožer, toliko ste glupi i neinformirani da je to nešto strašno. Pazite što ćete napraviti jer ćete imati posla sa mnom – upozorila je novinara 24 sata gnjevna predstavnica stanara ove zgrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close