Samo dvadesetak poljoprivrednika u Hrvatskoj uzgaja mak. Njegova mala crna zrnca rado jedemo u kolačima i pecivima, a proizvođači ga vole jer je to kultura koja traži malo, a daje mnogo, javlja HRT.
Ivan Delibos na tržnici prodaje više od 30 godina. Svojim kupcima uz različite žitarice koje uzgaja, među ostalim nudi i mak. “Ja sam jesenas već posijao za narednu godinu, mak je već vani. Sijano je sa starom sijačicom iz Austro-Ugarske, konjskom, to je preuređeno za traktor. Ove godine imali smo deset ari posijano i ne mogu vjerovati da smo dobili 100 kila maka”, istaknuo je Ivan Delibos, vlasnik OPG-a iz Grabovca.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.za vreću praznih čahura se može dobiti 100 eura
Uključite se u raspravu