Odabrali putnici: Ovo je najbolji gradski kvart na svijetu u 2021. godini

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2021. u 12:38
Foto: Unsplash

Kako bi došli do ovog popisa urednici i novinari Time Outa napravili su globalnu anketu u kojoj je sudjelovalo 27.000 svjetskih putnika.

Kako god definirali riječ cool, Norrebro posjeduje sve glavne karakteristike tog pojma. Ovaj multikulturalni danski kvart na sjevernoj strani jezera u Kopenhagenu proglašen je najkul četvrti na svijetu u 2021. godini u anketi vodiča Time Out.

Prestižnu titulu dobio je zahvaljujući svojoj blistavoj kombinaciji povijesnih znamenitosti, ultra moderne arhitekture i sjajnih mjesta za uživanje u jelu i piću. Kopenhagen je europski grad zapanjujuće gastronomske scene, a mnoga poznata odredišta nalaze se upravo u ovoj četvrti.

Unatoč teškim trenucima s kojima su se suočile sve države svijeta u prošlih godinu-dvije, u Norrebrou se u 2021. godini povećao broj restorana, pekarnica i trgovina koje prodaju vina – posebno ona prirodna.

Procvale su i lokalne inicijative – poput projekta Nedjelja bez automobila koja je prometne gužve u trgovačkoj ulici Nørrebrogade zamijenila s buvljacima i live koncertima. Zaživjele su i druge grane umjetnosti, a posebno hvaljena bila je interaktivna izložba Usylinge Stier (Nevidljivi putevi).

Povrh svega u Norrebru je ovoga ljeta održan i WorldPride – najznačajniji događaj LGBTQ+ zajednice na svijetu.

Time Out vodič ove je godine odabrao 49 najkul četvrti na svijetu. Kako bi došli do ovog popisa urednici i novinari Time Outa napravili su globalnu anketu u kojoj je sudjelovalo 27.000 svjetskih putnika.

Drugo mjesto ljestvice zauzeo je Andersonville u Chicagu, a brončana medalja dodijeljena je četvrti Jongno 3-ga u Seoulu. U prvih 10 najkul četvrti vodiča Time Out našla su se još tri europska mjesta – Leith u Edinburghu na četvrtom mjestu, Station District u Vilniusu na petom i XI. četvrt u Budimpešti na osmom mjestu.

Komentirajte prvi

New Report

Close