Hrana vam može pomoći da poboljšate svoje zdravlje, ali isto tako može potaknuti razne probleme i promjene u tijelu. Iako svi prvo pomisle na kilažu neki unutarnji procesi također mogu biti narušeni konstantnim lošim izborom namirnica, piše Ordinacija.hr
Dr. Uma Naidoo, nutricionistička psihijatrica s Harvarda i autorica knjige #This is your brain on food, proučavala je kako bakterije iz crijeva mogu potaknuti metaboličke procese i upalu mozga koji utječu na pamćenje. Prethodne studije pokazale su kako izbjegavanjem određenih skupina hrane koje ugrožavaju naše crijevne bakterije i slabe nam memoriju i fokus možemo umanjiti rizik od demencije. Dr. Naidoo kaže kako pokušava izbjeći ovih pet namirnica za bolje zdravlje mozga i oštroumnost:
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu