Kikiriki je voće bogato blagotvornim svojstvima za naš organizam, koje se može jesti kao praktičan međuobrok za smanjivanje gladi (ponijeti ga sa sobom u školu ili na posao) ili kao prilog uz koktel s prijateljima. No, što učiniti s ljuskama koje ostanu nakon što se kikiriki pojede? Bolje ih je ne bacati, jer se mogu pretvoriti u pravi blagotvorni tretman za vaše biljke, s dvostrukim djelovanjem, piše Novi list.
S jedne strane ljuske obogaćuju tlo dušikom i predstavljaju izvrsno prirodno gnojivo, a s druge strane, ljuske od kikirikija čine tlo dreniranijim i izbjegavate rizik od prekomjernog nakupljanja tekućine, što bi moglo oštetiti biljku i uzrokovati truljenje korijena.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu