Nakon popuštanja mjera vinarija Kabola ponovo otvorena za degustacije

Autor: Marta Duić , 17. ožujak 2021. u 09:35
Foto: Lolipop komunikacije

S 20 hektara vinograda Kabola godišnje proizvede oko 100 tisuća butelja vina s bio certifikatom, koje vjernim kupcima, požele li, dostavljaju i doma.

Istarska županija jedna je od rijetkih covid free zona na svijetu, što je potvrdilo i njezino nedavno skidanje s liste rizičnih područja u Njemačkoj. Druga dobra je vijest i da je s popuštanjem epidemioloških mjera, poznata istarska vinarija Kabola u Kanadolu pored Momjana ponovo otvorena za vinske degustacije.

S 20 hektara vinograda Kabola godišnje proizvede oko 100 tisuća butelja vina s bio certifikatom, koje vjernim kupcima, požele li, dostavljaju i doma. Poseban je doživljaj, ipak, kušati ih na nekoj od vođenih degustacija na jednom od najljepših vinskih imanja koje je otkrila i filmska industrija. Naime, lokaliteti istarske vinarije Kabola smještene u Momjanu kraj Buja, bili su destinacija snimanja scena akcijske triler-komedije The Hitman’s Wife’s Bodyguard, u režiji Patricka Hughesa.

U pratnji sommeliera

 Svaka od četiri degustacijske ture u Kaboli u društvu je sommeliera koji će vas uvesti u svijet vina, a ona su u ovoj istarskoj vinariji zbog ekološke proizvodnje i duge maceracije u hrastovim bačvama i amforama elegantna, kompleksna s dugim završetkom.

Foto: Lolipop komunikacije

˝Naša vinarija posebno je atraktivna gostima EU. Najviše nas posjećuju gosti iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, a veliki broj gostiju dolazi s azijskog tržišta. No, od prošle godine, zbog čitave situacije koja je snažno utjecala na industriju putovanja, ipak je najviše gostiju iz Hrvatske, istinskih vinoljubaca, ali i onih koji su vidjeli na fotografijama naše imanje pa ga svakako žele posjetiti˝, ističe Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.

Istinski znalci odabrat će VIP Exclusive degustaciju s pet premium vina po odabiru sommeliera ili Wine Expert s četiri svježa i jednim crvenim vinom. Ljubitelji svježih vina odlučit će se za Wine Lover ili Basic degustaciju s tri vina po izboru sommeliera. Uz vina najbolje se sljubljuju fini zalogaji, pršut, sir i slastice, a za kraj tu je i odlično maslinovo ulje Kabola, također s bio certifikatom.

Iako je Hrvatska njihovo najvažnije tržište, izvoz im posljednjih godina raste. Uglavnom izvoze u zemlje Europske unije – Austriju, Sloveniju, Njemačku, Italiju, Francusku, Belgiju, Nizozemsku; potom u Veliku Britaniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a dio vina dospijeva i u Sjedinjene Američke Države

Komentirajte prvi

New Report

Close