Na natječaj za koncesiju za novu televiziju pristiglo šest ponuda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. lipanj 2013. u 13:49
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Javno otvaranje svih pristiglih ponuda Ljevak je najavio za 2. srpnja u 11 sati.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) do sinoć je zaprimilo šest ponuda na natječaju za koncesiju za novu nacionalnu televiziju, potvrdio je danas Hini predsjednik Agencije za elektroničke medije (AEM) i VEM-a Zdenko Ljevak.

Do sinoć, kada je završen natječaj, pristiglo je ukupno šest ponuda, rekao je Ljevak, napominjući kako je moguće da u roku od 24 sata pristigne još koja ponuda, a riječ je o ponudama koje su poslane poštom zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno 18. lipnjem.

Javno otvaranje svih pristiglih ponuda Ljevak je najavio za 2. srpnja u 11 sati.

Kako je pojasnio, za multiplex programe A, B i D pristiglo je spomenutih šest ponuda i to u multiplex programu A (opći program) jedna ponuda, multiplex programu B (opći program) tri ponude i multiplex programu D (specijalizirani kanali) dvije ponude.

Multiplex programi predstavljaju frekvencije na kojima se dodjeljuju koncesije, ističe Ljevak s tim da multiplex A obuhvaća 98 posto frekvencijskog prostora, multiplex B 95 posto, te multiplex D 80 posto.

Tako sada u multiplex A programu već pratimo RTL, NOVA-u TV, te HRT1 i HRT2, u multiplex B programu RTL, NOVU TV, te HRT3 i HRT4, a u multiplex D programu CCN TV, DOMA i RTL2, pojasnio je Ljevak.

Najavljujući kako bi sutra pred kraj dana trebao biti poznat sveukupan broj ponuda pristiglih na natječaj, današnje pisanje Jutarnjeg lista o tome da navodno grčki milijarder Minos X. Kyriakou u Hrvatskoj osniva novu televiziju, Ljevak je nazvao nagađanjima i pretpostavkama tog dnevnog lista.

Natječaj za koncesiju za novu nacionalnu televiziju u Hrvatskoj bio je raspisan 10. travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close