Misteriozni monolit iz američke pustinje navodno je nestao

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2020. u 09:47
FOTO: Reuters

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD-a, koji je potaknuo nacionalnu raspravu o tome kako je dospio onamo, navodno je nestao, rekle su vlasti u subotu. 

Ured za upravljanje zemljom u Uti rekao je da je zaprimio “vjerodostojne izvještaje” o tome da je u petak navečer monolit uklonjen, no da se ne zna tko ga je uklonio.

Ured “nije uklonio strukturu koja se smatrala privatnim vlasništvom”, rečeno je u izvješću.

“Ne istražujemo prekršaje koji uključuju privatno vlasništvo te kojima se bavi ured lokalnog šerifa.”

Blještavu trostranu prizmu koja je virila 3,5 metara iz crvenog tla na jugu Ute 18. studenoga su zamijetili zbunjeni lokalni djelatnici dok su iz zraka prebrojavali ovce.

Nakon što su se spustili helikopterom članovi Odjela za javnu sigurnost u Uti pronašli su “metalni monolit zabijen u tlo, no bez očitih indicija tko ga je mogao tamo smjestiti.”

Vijesti o otkriću su brzo postale viralne, dok su mnogi primijetili da objekt nalikuje neobičnim izvanzemaljskim monolitima u SF klasiku Stanleyja Kubricka: Odiseja u svemiru.”

Iako su dužnosnici odbili otkriti lokaciju objekta iz straha da bi horde znatiželjnika nahrupile prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspjeli pronaći monolit.

Oni su ocijenili da sliči avangardnom radu Johna McCrackena, američkog umjetnika koji je neko vrijeme živio u saveznoj državi Novi Meksiko, a koji u umro 2011. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close