Loše spavate? Možda vam nedostaje jedan mineral koji se lako nadoknađuje

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2022. u 11:48
Foto: Pixabay

I određene namirnice mogu vam pomoći da bolje spavate.

Ako se loše spavanje nastavi kroz duži period, to može negativno utjecati na svakodnevne aktivnosti koje obavljamo, ali i na naše zdravlje. I dok je većina nesanica u vezi s lošim mentalnim zdravljem, nekada je razlog lošeg sna nedostatak selena u organizmu, piše B92.

Stručnjakinja za dobar san Marygrace Taylor objasnila je da problem sa snom može nastati i zbog nedostatka nekih minerala u organizmu, ali i posljedica mentalnog stanja.

“Vjerojatno znate da u satima pred spavanje trebate izbjegavati kofein, ali određene namirnice mogu vam pomoći da bolje spavate. Preporuka je da svakog dana konzumirate brazilski orah, koji je najbolji prirodni izvor selena koji uglavnom nedostaje osobama s nedovoljno sna”, savjetovala je Taylor.

Brazilski orah sadrži i minerale poput fosfora i magnezija. Ipak, budite oprezni s konzumiranjem selena jer ljudskom tijelu nisu potrebne prevelike količine. Za prosječnu odraslu osobu potrebno je oko 55 mikrograma dnevno, odnosno ne više od dva brazilska oraha dnevno.

Komentirajte prvi

New Report

Close