Ponesite neku od ovih 13 stvari i postat ćete heroj idućeg roštiljanja s ekipom

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2022. u 08:15
Foto: Unsplash

Kada dolazite na druženje ili neko okupljanje, darovi za domaćine su obavezni.

Sezona je roštiljanja, a svi znamo da kada dolazite na druženje ili neko okupljanje, darovi za domaćine su obavezni. U nastavku donosimo listu darova kojima ćete osvojiti domaćine na idućem roštiljanju na koje ćete biti pozvani, piše Lifehacker.

Drveni ugljen

Kada se sprema roštilj na drveni ugljen gotovo uvijek ponestane drvenog ugljena, pa je velika vreća uvijek dobrodošla kao poklon.

Digitalni termometar

Nijedan kuhar u dvorištu ne bi trebao biti bez vanjskog mjerača temperature, posebice zato što termometar koji je ugrađen u vaš roštilj u većini slučajeva krajnje netočan (pogotovo ako se nalazi točno iznad hrpe vrućeg ugljena).

Foto: Unsplash

Možete donijeti jednostavan digitalni termometar s trenutnim očitavanjem za tempiranje vremena potrebnog za pečenje odreska i pilećih prsa ili se pak odlučiti za moderne verzije koje bluetoothom šalju temperaturu direktno na vaš telefon.

Papirnati ručnici

Papirnati ručnici uvijek prvi nestanu kada se roštilja. Od brisanja stola za pripremu na otvorenom i brisanja BBQ umaka s lica i ruku, papirnati ručnici nestaju brzinoim munje i svaki će domaćin biti oduševljen ako se gost pojavi s ekstra rolom ili čak paketom papirnatih ručnika.

Aluminijska folija

Folija je ključna pri roštiljanju i uvijek je poželjan i koristan poklon. Od nje možete napraviti male paketiće ili pladnjeve za držanje plodova mora ili povrća, ili ih pak koristiti kako bi prekirili gotovu hranu kako bi ostala topla što dulje ili u nju omotati steak kako bi meso ostalo sočno.

Foto: Unsplash

Rashlađeno pivo

Ispijanje piva uz pečenje mesa na roštilju je sastavni dio roštiljanja, stoga ako donesete pivu nećete pogriješiti, no imajte na umu da je vani vruće i da pivo treba donijeti rashlađeno.

Otvarač za boce

Ne možete piti pivo iz zatvorene boce, zbog čega je je otvarač za boce odličan poklon domaćinima. Posebno dobra ideja je ako nabavite magnetni otvarač za boce koji se može zalijepiti na primjerice bočnu stranu roštilja.

Foto: Pixabay

Ledeni voćni štapići (eng. popsicles)

Zaleđeno voće na šatpiću, popularni popsicles omiljeni je ljetni desert mnogima, a ako donesete takav poklon vašem ćete domaćinu skinuti brigu oko deserta s vrata.

Foto: Pixabay

Alati za roštiljanje koji se mogu prati u perilici posuđa

Većina lopatica i hvataljki za roštiljanje napravljena je s drvenim ručkama, jer se drvene ručke ne zagrijavaju toliko. Međutim, neugodno ih je čistiti jer ih morate ručno prati kako biste sačuvali taj drveni dio. Ako svom domaćinu date set alata koji se mogu prati u perilici posuđa, čišćenje nakon roštilja biti će mu puno lakše, a svi znamo koliko je čišćenje mnogima mrzak posao.

Daska za rezanje s utorima

Foto: Unsplash

Bez obzira koliko dugo odmara nakon pečenja, meso s roštilja pušta priličnu količinu soka, zbog čega je odlična ideja za dar ponesete dasku za rezanje s utorima jer se u njima zadržava sok iz mesa.

Prijenosni hladnjak ( po mogućnosti nakrcan ledom)

Prijenosni hladnjaci su iznenađujuće jeftini, a ne poznajemo niti jednog majstora roštilja kojeg ne bi bio oduševio takav poklon. Još ako ga napunite ledom i pićem bit ćete heroj roštiljanja.

Umaci i začini

Ako donesete neki domaći umak koji paše uz roštilj, ili začine za meso i marinade osvojit ćete domaćina.

Foto: Pixabay

Hrana koja nije meso

Ako na roštiljanje donesete neki prilog koji nije mesni ili neke namirnice koje se mogu peći na roštilju, a da nisu meso, olakšat ćete život domaćinu roštilja.

Foto: Pixabay

Primjerice možete donijeti sir halloumi koji se peče na roštilju, tabouleh, voćne ili povrtne salate ili pak ukiseljeno povrće.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close