Liječnici ih preporučuju: Ovi sokovi mogu usporiti starenje

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2023. u 11:00
Foto: Pixabay

Sadrže specifične antioksidanse, vitamine i minerale.

Činjenica je da prirodni sokovi generalno dobro utječu na zdravlje, a neke vrste mogu čak i usporiti proces starenja zato što sadrže specifične antioksidanse, vitamine i minerale, piše B92.

Foto: Pixabay

Na prvom mjestu je sok od nara. Nar, između ostalog, sadrži molekulu koja vaš crijevni mikrobiom pretvara u nešto što se zove urolitin A. Ovaj kemijski spoj održava vaše mitohondrije zdravim. Poznato je da je disfunkcija mitohondrija jedna od karakteristika starenja.

Također bi češće trebali i konzumirati sok od mrkve zato što sadrži broje antioksidanse koji usporavaju starenje. Neki od njih su lutein i beta karoten. Istraživanje je također pokazalo da beta karoten smanjuje rizik od raka prostate.

Foto: Pixabay

Sok od cikle zahvaljujući visokoj koncentraciji nitrata održava krvne žile zdravim i poboljšava kognitivne funkcije kako starite. Utvrđeno je da je sok zdraviji od kuhanog oblika ovog povrća.

Foto: Pixabay

Grejp sadrži posebnu vrstu karotenoida zvanog likopen. Navedeno je da likopen ima efekte podmlađivanja na koži sredovječnih ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close