Krumpir možete i zamrznuti: Evo kako će zadržati i dobar okus i teksturu

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2022. u 09:28
Foto: Pixabay

Bilo da ste kupili previše krumpira, ne želite bacati hranu ili ste naišli na akciju, dobro je znati da krumpir možete i smrznuti.

Naiđete li na krumpir po povoljnoj cijeni slobodno ga kupite i zamrznite, ali da bi bio ukusan potrebno ga je najprije skuhati. Bilo da ste kupili previše krumpira, ne želite bacati hranu ili ste naišli na akciju, dobro je znati da krumpir možete i smrznuti. Najbolji način za to je da ga najprije narežete pa skuhate jer će tako zadržati svoj okus i teksturu, javlja Punkufer.

Krumpir najprije ogulite i narežite na željeni oblik – na ploške, štapiće ili kockice. Ako niste sigurni kako ćete ih koristiti onda je najbolje narezati na veće komade.

Zagrijte veliki lonac vode pa dodajte pripremljeni krumpir i kuhajte dok ne počne omekšavati, ali se još ne raspada, otprilike 3 do 5 minuta za manje komade ili 4 do 7 minuta za veće komade. Točno vrijeme ovisit će o veličini komada krumpira. Vodu nemojte soliti.

Zatim ohladite i osušite krumpir: procijedite krumpire i prebacite ih u posudu s hladnom vodom i nekoliko kockica leda kako biste odmah zaustavili kuhanje. Nakon nekoliko minuta ponovno ocijedite krumpir te protresite cjedilo kako biste uklonili višak vode. Možete ih posušiti i papirnatim ručnikom.

Stavite krumpire na veliki lim za pečenje, raširite ih tako da se ne dodiruju i stavite u zamrzivač na 6 do 12 sati ili dok se svaki komad ne smrzne. Nakon toga spremite krumpir. Izvadite komade krumpira i spremite ih u plastičnu vrećicu ili posudu koja se može hermetički zatvoriti. Tako zamrznuti krumpir trajat će do tri mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close