FOTO: Ovo su najlakši i najjeftiniji načini da vaš dom izgleda skuplje i luksuznije

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2022. u 08:22
Foto: Unspash

Donosimo nekoliko najlakših i najjeftinijih načina da svoj dom učinite luksuznijim.

Svom domu možete dati luksuzniji izgled i dojam bez trošenja novca, piše Lifehacker. Bilo da vašem domu treba nekoliko detalja da osvježite prostor i učinite ga manje pretrpanim, ili ga treba dotjerati prije nego što ga stavite na tržište, u nastavku donosimo nekoliko najlakših i najjeftinijih načina da svoj dom učinite luksuznijim.

Koristite neutralne tonove

Korištenje neutralnih boja siguran je način da poboljšate izgled svakog prostora. Za velike komade namještaja birajte boje kao što su bijela, prljavo bijela, krem, bež , ili siva i upotrijebite šarene boje kroz dodatke poput jastuka i deka. Ako imate tamni namještaj koji je još uvijek u dobrom stanju, razmislite o ponovnom tapeciranju ili presvlaci u neutralnim tonovima.

Objesite ogledala

Ogledala su izvrstan način da postignete više ciljeva jednim potezom. Ne samo da čine prostoriju većom, već pojačavaju svjetlost prostora, dajući prostoriji svjetliji i prozračniji dojam. A kad su dovoljno velika ogledala u pitanju, štede vam dragocjen novac koje biste inače morali potrošiti umjetnine koje biste stavili na zid. Objesite ili postavite ogledala preko puta prozora da reflektiraju što je više svjetla.

Foto: Unspash

Sredite rasvjetna tijela

Rasvjeta igra često podcijenjenu, ali ključnu ulogu u izgledu vašeg doma. Osim što morate osigurati da svaka soba ima ugrađenu rasvjetu osvježite rasvjetna tijela koja vaš prostor čine zastarjelim. Za poboljšanje vaše rasvjete postavite velike viseće svjetiljke iznad kuhinjskih otoka ili blagovaonice, svijećnjak s obje strane vašeg kreveta, te koristite tople žarulje i prekidače za prigušivanje svjetla.

Foto: Unspash

Poboljšajte izgled svojih ormarića

Jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da promijenite izgled svoje kuhinje ili kupaonice je ugradnja novih detalja u vaše ormare. Primjerice ručke za ladice i ručke ormarića, a pod pojmom “ugradnja” mislimo, pričvrstiti odvijačem u već izbušene rupe.

Dodajte zidne gipsane ukrasne odljeve i štrukature

Osim što pomaže da soba izgleda zanimljivije i privlačnije, zidni gipsani ukrasni odljevi daju svakom prostoru notu profinjenosti i mogu pretvoriti sobu u luksuznu uz relativno minimalne troškove.

Foto: Pixabay

Prefarbajte ulazna vrata

Sveukupni izgled vašeg glavnog ulaza mnogo govori (osobito potencijalnim kupcima). Postoje najbolje i najgore boje za bojanje vaših ulaznih vrata, no prema Zillowu, stručnjacima za dizajn i psihologiji boja važno je da se odlučite kakvu vibru želite prenijeti (napomena – crna izgleda najbogatije i najsofisticiranije) i radite u skladu s tim.

Nakon što ste se odlučili za boju, obratite pozornost na ručke vrata i rasvjetna tijela na vratima i zamijenite ih ako je potrebno, a ulaz možete dodatno ukrasiti teglama s cvijećem.

Komentirajte prvi

New Report

Close