Svinjska mast je polučvrsti proizvod bijele boje dobiven topljenjem masnog tkiva svinje. Razlikuje se od loja, sličnog proizvoda koji se dobiva iz masti goveda, ovaca i nekih drugih životinja.
Kulinarske kvalitete svinjske masti donekle variraju ovisno o podrijetlu i načinu obrade, a ako se pravilno otopi, svinjska mast može biti gotovo bez mirisa i okusa. Ima visok sadržaj zasićenih masnih kiselina i ne sadrži trans masnoće, skupinu masnoća za koju se smatra da ima samo negativne učinke na naše zdravlje, piše Index.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu