Izgledat će kao nove: Pet najlakših načina da očistite bijele tenisice

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2023. u 13:16
Foto: Pixabay

Koju god metodu da izaberete, ne zaboravite prvo izvući vezice, a zatim pravilno navlažiti tenisice toplom vodom

Jedna mrlja je dovoljna da vaše omiljene tenisice više ne izgledaju savršeno, zar ne? Čišćenje svijetlih tenisica je zahtjevan zadatak. U njima, naravno, možete izaći samo po suhom i sunčanom vremenu, možete koristiti neke profesionalne proizvode za čišćenje. Ali što ako nisu dostupni? Tada vam ostaje da koristite jednu od kućnih metoda, piše B92.

Važno! Koju god metodu da izaberete, ne zaboravite prvo izvući vezice, a zatim pravilno navlažiti tenisice toplom vodom. Pokušajte prvo očistiti mali komad da vidite uništavate li cipelu.

Prašak za pranje ili soda bikarbona

Pomiješajte sredstvo za čišćenje s malo tople vode dok se ne formira pasta. Uzmite staru četkicu za zube i kružnim pokretima utrljajte mješavinu u cipele, obraćajući posebnu pažnju na gumene dijelove i najprljavija mjesta. Isperite tenisice u toploj vodi, a zatim osušite čistim ručnikom ili krpom i pogledajte ima li mrlja. Ako je ostalo mrlja, onda ponovite postupak.

Pasta za zube

Čistimo tenisice kao da peremo zube. Glavna stvar je da je pasta bijela, bez gela i drugih dodataka. Nakon što je nanesete na cipele, pričekajte 10 minuta, a zatim obrišite vlažnom krpom ili ručnikom. Ponovite čišćenje ako je potrebno.

Mješavina octa i sode bikarbone

Žlica octa i ista količina vruće vode i sode bikarbone. Smjesu nanosimo četkicom za zube na gumeni dio i platnene dijelove tenisice. Tamo gdje su mrlje postojane, može se koristiti malo više mješavine. Nakon toga, cipele treba oprati toplom vodom i staviti na toplo, sunčano mjesto da se osuše.

Sok od limuna

Dvije žlice svježe iscijeđenog limunovog soka treba pomiješati s dvije žlice vode. Zatim u ovu mješavinu natopite salvetu i nježno obrišite njome cijelu površinu. Nakon toga nije potrebno ispirati običnom vodom.

Krumpirov škrob i mlijeko

Ova metoda je najpogodnija za kožne cipele. Miješajte škrob i mlijeko u razmjeru 1:1 dok se ne formira pasta i njome gusto namažite tenisice. Sačekajte nekoliko minuta i isperite smjesu maramicom ili krpom natopljenom toplom vodom.

Komentirajte prvi

New Report

Close