One koji kuhaju kod kuće ne čudi da će se lonci i tave s vremenom istrošiti tijekom upotrebe. Ako koristite teflonsku neprijanjajuću tavu, to se može dogoditi ako stalno koristite posuđe koje grebe površinu ili ga stavljate u pranje previše puta, piše Eatthis. To bi moglo predstavljati problem tijekom pripreme jela, no teško je procijeniti koliko se plastike oslobađa. Novo istraživanje otkrilo je da oštećena neljepljiva površina može biti štetnija nego što mislite.
U pitanju je istraživanje koje se bavi mikroplastikom (manjom od 5 milimetara) i nanoplastikom (još milijunima puta manjom). “To nas upozorava da moramo biti pažljivi pri odabiru i korištenju posuđa za kuhanje kako bismo izbjegli kontaminaciju hrane”, kaže Youhong Tang, inženjer strojarstva i materijala sa Sveučilišta Flinders u Australiji.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu