Hrvatski učenici osvojili srebro i broncu na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi u Estoniji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2016. u 10:04
Foto: Thinkstock

Učenici su na natjecanju tijekom četiri sata rješavali praktične problemske interdisciplinarne zadatke koji obuhvaćaju područja fizike, kemije i biologije.

Hrvatski učenici osvojili su srebrnu i brončanu medalju na 14. europskoj prirodoslovnoj olimpijadi koja se održavala u Tartu, u Estoniji, od 7. do 14. svibnja.

Hrvatsku su predstavila dva tročlana tima mladih darovitih prirodoslovaca u pratnji troje mentora sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.
Vilim Lendvaj (XV. Gimnazija, Zagreb), Mirko Duvnjak (Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb),  i Paula Vidas(XV. Gimnazija, Zagreb) osvojili su srebrnu medalju, a Tea Arvaj (III: gimanzija, Osijek), Luka Bulić Bračulj (OŠ Meje, Split) i Noa Jelić Matošević (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka) osvojili su brončanu medalju.

Prirodoslovna olimpijada EU međunarodno je natjecanje učenika do 16 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 300 učenika (raspoređenih u 50 timova) iz 24 zemlje članice Europske unije. 

Učenici su na natjecanju tijekom četiri sata rješavali praktične problemske interdisciplinarne zadatke koji obuhvaćaju područja fizike, kemije i biologije. Zadatci u natjecanju bili su problemski i uključivali su spretnost u eksperimentalnom radu, obradi podataka i znanstvenom pristupu rješavanju problema. 

Sudjelovanje naših timova na Olimpijadi financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentirajte prvi

New Report

Close