Dva napitka koji će vam pomoći kod nadutosti tijekom ljetnih dana

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2023. u 12:59
Foto: Pixabay

Uz to, ova nutricionista predložila je da jedete hranu bogatu vlaknima i uključite redovnu fizičku aktivnost kako bi se riješili nadutosti.

Ljetne vrućine donose opekline od sunca, toplinske udare i znojne noći, a pored toga javlja se i nadutost koja stvara neugodne bolove. Međutim, postoje dva napitka koja će vam pomoći kod ovog problema, a dostupni su u gotovo svakoj trgovini.

Kao jedan od uzroka nadutosti tijekom ljetnih dana navode se hladna pića, koja konzumiramo kako bi se rashladili. No, nutricionistica Pamela Mason iz Tea Advisory Panel ističe da postoje još neki faktori koji utječu na nadutost tijekom ljeta, piše Klixba.

Ona navodi da toplina uzrokuje širenje krvnih žila i kapilara, dopuštajući da više tekućine ispuni međustanične prostore između organa i tkiva. Potom postoje neka istraživanja koja pokazuju da toplije vrijeme može promijeniti ravnotežu bakterija u crijevima što može dovesti od probavnih smetnji.

Ističe da za ovu neugodnu situaciju postoji rješenje te da konzumacijom crnog čaja i čaja od đumbira. Možda vam se vruć čaj ne čini kao idealna opcija za ljetne dane, ali Mason navodi da flavonoidi u crnoj čaju mogu smanjiti upalu u crijevima.

Ovi čajevi također mogu regulirati mikrobnu mješavinu u vašim crijevima, smanjujući štetne bakterije i povećavajući one korisne. Uz to, ova nutricionista predložila je da jedete hranu bogatu vlaknima i uključite redovnu fizičku aktivnost kako bi se riješili nadutosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close