Dovoljno ili premalo? Konobarica dobila napojnicu, ali se razočarala iznosom

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2022. u 08:30
Foto: Pixabay

Bila je na rubu suza…

Amerikanka Gracie Rose objavila je video kojim je izazvala raspravu o tome treba li davati napojnice u restoranima. Ispričala je kako su joj gosti, a radi kao konobarica, ostavili tri dolara napojnice na račun od 122 dolara. Na pitanje je li nešto u njezinu posluživanju bilo loše, odgovorili su joj da su oni iz Njemačke i da kod njih nije običaj davati napojnice, prenosi Index.

“Ovo je račun. Kako vam ovo izgleda? Uvećat ću. Prije svega, mrzim kada ljudi napišu zbroj i tjeraju vas da izračunate kako biste shvatili kolika je napojnica. Svejedno, je li ovo 125 dolara ili 7.25 dolara? Nekako izgledao kao sedam, zar ne?” govorila je Rose u videu.

“Rekla sam im da je u SAD-u normalno dati napojnicu između 15 i 20 posto iznosa računa jer konobari imaju plaću od samo dva dolara na sat. Pretpostavila sam da ne znaju. A oni su samo rekli: ‘Mi smo iz Njemačke, mislimo da je to u redu’.

@vibewithgracierose #greenscreen #serverproblems #waitressproblems #serverlife #waitreslife #nontippers ♬ A Gangster’s Wife – Ms. Krazie

“Zar sam trebala vikati na njih: ‘Sad si u SAD-u!’ Rekla sam: ‘OK, samo vam govorim da znate za idući put. Ako mi ne želite dati napojnicu, recite. Što bih trebala učiniti”, pitala se američka konobarica, priznavši da je bila “na rubu suza” tijekom razgovora. Otkrila je i kako barmen nije uzeo svoj dio, već ga je dao njoj, piše Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close