Milijarder i glavni direktor ima dva glavna položaja, ali aktivistički ulagači žele ga izbaciti

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2020. u 10:41
REUTERS/Toby Melville/File Photo

Poznat je po neobično luksuznom životu, uključujući dugotrajan post, redovite ledene kupke i sklonost izlaska s modelima.

Jack Dorsey suosnivač je Twittera 2006. godine i to ga je učinilo milijarderom.

Poznat je po neobično luksuznom životu, uključujući redoviti post i ledene kupke te sklonost izlaska s modelima, piše Business Insider.

Dorsey ima dva glavna položaja na Twitteru i Square-u, a aktivistički ulagači iz tvrtke Elliott Management zaprijetili su kako će ga zbaciti sa čelne pozicije Twittera.

Od borbe protiv vojske botova do gušenja glasina o slanju svoje brade reperici Azealia Banks, izvršni direktor Twittera Jack Dorsey vodi neobičan život pun luksuza.

Dorsey je napravio veliku karijeru u Silicijskoj dolini. Nakon što je 2006. godine utemeljio Twitter, 2015. godine osnovao je svoju drugu tvrtku, Square.

Od tada, vodio je Twitter kroz turbolentna vremena u vezi zaštite privatnosti korisnika i optužbi prema tvrtkama društvenih medija, a u vezi toga je i svjedočio pred američkim Kongresom.

Njegova najnovija prijetnja dolazi od Elliott Managementa, aktivističkog ulagačkog fonda koji traži uklanjanje Dorseya s Twittera, izvijestio je Bloomberg. Kompanija ima znatne dionice Twittera i četiri mjesta u njegovoj upravi.

Dorsey je na drugim mjestima izazvao dobar dio kontroverzi i kritika, veličajući post i kupke u ledu u sklopu svoje svakodnevne rutine. Međutim, njegov život nije spartanski. Kao i neki drugi milijarderi, posjeduje zapanjujuću kuću, dejta manekenke i vozi brze automobile.

Komentirajte prvi

New Report

Close