Brzo zaustavite curenje nosa pomoću ovih kućnih lijekova

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2022. u 09:25
Foto: Unsplash

Najbolji dio je što se mogu koristiti nekoliko puta bez ikakvog rizika od nuspojava za razliku od lijekova.

Napadi žestokog kihanja, praćeni šmrcanjem, i prije ili kasnije završimo s prehladom i curenjem nosa. Curenje iz nosa često se javlja kada postoji prekomjerna proizvodnja sluzi koja se stvara u sinusima, kao i u nosnim prolazima. Ovo je zapravo način na koji tijelo ispire gripu, prehladu, alergene ili bilo koje iritanse koji se možda stvaraju u vašem tijelu. Puno je razloga zbog kojih vam curi nos poput alergija, prehlade, nagle promjene vremena, pa čak i infekcija.

Premda postoje i neki lijekovi bez recepta koje možete uzimati, isprobajte i ove kućne lijekove jer su sigurniji i učinkovitiji. Utvrđeno je da su kućni lijekovi poput ovih na listi vrlo učinkoviti u zaustavljanju curenja nosa u kratkom vremenu. Najbolji dio je što se mogu koristiti nekoliko puta bez ikakvog rizika od nuspojava za razliku od lijekova, piše Healtybuilderz..

Para

Jedan od načina za liječenje curenja iz nosa je korištenje pare. Ova metoda zapravo pomaže u čišćenju dodatne sluzi koja se stvara u vašim nosnicama. Prokuhajte malo vode pa prebacite u zdjelu.

Foto: Unsplash

Prekrijte se ručnikom, držite glavu iznad posude i udišite paru. Činite to nekoliko minuta. Ispuhnite nos nakon pare. Trebali biste raditi ovo nekoliko puta dnevno, možete dodati i malo ulja mentola ili eukaliptusa u vruću vodu jer će vam pomoći očistiti i sinuse.

Đumbir

Još jedno moguće rješenje za curenje nosa je đumbir. Ovaj začin zapravo ima neke antioksidanse koji mogu poboljšati vaš imunološki sustav. Utvrđeno je da su antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira učinkovita u otklanjanju raznih bolesti, uključujući curenje nosa.

Foto: Pixabay

Sve što trebate učiniti je naribati malo đumbira i malo soli. Prožvačite ga , a možete napraviti i čaj od đumbira ako želite jer ima ista svojstva.

Kurkuma

Kurkuma je također dobar kućni lijek za curenje nosa zbog svojih protuupalnih, antivirusnih, antibakterijskih i antioksidativnih svojstava. Namočite pola žličice suhe kurkume u šalicu lanenog ulja. Ovu smjesu držite na vatri dok se ne zadimi.

Foto: Unsplash

Udahnite dim iz jedne pa iz druge nosnice. Trebali biste to učiniti dva puta dnevno kako biste oslobodili sluz u tijelu.

Ulje eukaliptusa

Tko bi rekao da ulje eukaliptusa također može biti dobro rješenje za liječenje curenja nosa. Nekoliko kapi ovog ulja u rupčić da udišete miris i u tren ćete smanjiti curenje nosa.

Foto: Unsplash

Ulje eukaliptusa je najpoznatije po svojim antivirusnim i antimikrobnim svojstvima pa je dobra opcija ako patite od prehlade. Imajte na umu da ovo ulje također ima analgetska i protuupalna svojstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close