Brazilac bi dao kuću da Hrvatska bude svjetski prvak

Autor: Marta Duić , 07. srpanj 2018. u 10:28
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zaprimili su nekoliko stotina prijava, no za samu knjigu su se ograničili na sto najkreativnijih.

Sto Amerika, nekretnine, automobil, najljepše uspomene i Bobanov dres samo su neke od vrijednih stvari kojih su se nogometni fanovi spremni odreći ako se hrvatski nogometaši iz Rusije vrate s trofejom svjetskih prvaka. U kampanji u kojoj Ožujsko pivo obilježava 20 godina suradnje s reprezentacijom i hrvatskim nogometom, navijačima su pružili priliku da se izraze i to tako da odgovore na pitanje koje je, vjerujemo, svatko sebi postavio barem jednom u životu: ‘Što bismo dali da danas pobijedimo?’.

“Kako bismo ih dodatno inspirirali isto to pitanje prvo smo uputili nekim poznatim licima, a potom smo prikupljali kreativne odgovore na web stranici. Bilo nam je izrazito važno da poruka hrvatskih navijača dođe do samih igrača. Iz tog razloga smo napravili posebno dizajniranu knjigu, koju smo izborniku Daliću i reprezentativcima predali prije puta u Rusiju. Kažu da na velikim natjecanjima svaka pomoć dobro dođe, a mi smo je pružili u obliku ove posebne knjige”, objasnili su iz Zagrebačke pivovare.

Zaprimili su nekoliko stotina prijava, no za samu knjigu su se ograničili na sto najkreativnijih. Svaka prijava sadržavala je fotografiju, naslov i opis. Internetsku stranicu posjetilo je više od četiri tisuće ljudi, koji su se u prosjeku zadržavali gotovo tri minute. Video najave i predaje je vidjelo više od 100.000 ljudi, a samu kampanju su prenijeli brojni portali, uključujući najveće u državi.

Od punice do recepta za ćevape

Kako nam otkrivaju, prijave su većinom stizale iz Hrvatske, no galeriju su pregledavali ljudi iz 30 različitih zemalja.

“Ipak, posebno bismo izdvojili prijavu jednog Brazilca, koji je bio voljan odreći se vlastite kuće. Uzevši u obzir da pričamo o stanovniku jedne od najnogometnijih nacija, ovo je cijeloj hrvatskoj reprezentaciji sigurno poseban kompliment. Na neke odgovore smo se dobro nasmijali, a na neke smo gotovo i zaplakali. Ako Hrvatska osvoji naslov, bit ćemo bogatiji i za nekoliko novih sestara, braće, supružnika i punica! Posebno bismo istaknuli emotivnu priču o Marku i ordenima njegovog oca, ali i neke neopipljive stvari poput maminog ručka ili tajnog recepta za ćevape”, kažu iz Zagrebačke pivovare.

Ovo je samo jedna od aktivacija kojom Ožujsko pivo, ponosni sponzor reprezentacije, slavi dvadeset godina prijateljstva s hrvatskim nogometom. I ove godine Žuja je uz Vatrene te kao dvanaesti igrač reprezentacije bodri igrače na njihovu putu do trofeja. Knjige su reprezentativcima uručene na putu za Rusiju uoči prve utakmice u Kalinjingradu protiv Nigerije.

“Iznimno smo ponosni što danas imamo čast ispratiti naše reprezentativce i izbornika Dalića u Rusiju. Naši potrošači i vjerni fanovi reprezentacije sudjelovali su u ovoj aktivaciji te s iskrenim, duhovitim i ponekad vrlo emotivnim prijedlozima pokazali što bi sve dali ako naši nogometaši osvoje trofej. Nadamo da će im ova knjiga biti dodatan motiv da daju najbolje od sebe na terenu”, izjavila je tom prilikom Diana Jokić, menadžerica za korporativne poslove Zagrebačke pivovare za Hrvatsku i BiH.

Udubili se u čitanje

Među prvima su knjigu već u avionu pročitali Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Luka Modrić, Marko Pjaca, Ivica Olić i Ognjen Vukojević te nisu krili oduševljenje zanimljivim, kreativnim i duhovitim idejama.

“Igrači su svjesni da postoji velika podrška iza reprezentacije, no listajući knjigu na putu do Rusije ostali su iznenađeni koliko ona duboko seže. Kad su na jednom mjestu dobili detaljan uvid u to čega su se sve navijači spremni odreći za njihov uspjeh, vjerujemo kako im je to dalo dodatnu motivaciju”, poručuju iz pivovare.

Komentirajte prvi

New Report

Close