Barmeni otkrili tajne šifre kojima vas komentiraju dok vi pijete svoje piće

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2021. u 11:23
FOTO: Pixabay

Neki barmeni imaju tajni signal ili znak koji koriste u komunikaciji o gostima, a da gosti to ni ne znaju.

Ako ste ikad bili u noćnom izlasku i pitali se je li barmen koketirao s vama, ispostavilo se da postoji način da to saznate.

Naime, prema riječima korisnika Reddita, neki barmeni imaju tajni signal ili znak koji koriste u komunikaciji o gostima, a da gosti to ni ne znaju.

Signal im omogućuje i brzu međusobnu komunikaciju ako nešto nije u redu, na primjer ako im je ponestalo proizvoda i potrebna im je veća zaliha, piše Mirror, a prenosi RTL.

U postu na forumu “r / barmenders”, korisnik je objasnio kako su mu prethodno rekli o tajnom signalu pa je želio saznati više o tome.

“Prije nekog vremena otkrili su mi šifre koje se sastoje od različitih brojeva koje koriste za proizvode na šanku. Broj 86 znači da je ponestalo proizvoda, 200 znači da gost čeka, a 700 da je gošća ili gost atraktivan”, napisao je korisnik.

Šifra za WC

Brojni korisnici su se odazvali i podijelili ostale šifre koje su koristili.

Jedna je osoba pojasnila da broj 700 znači da misle da ste najatraktivnija osoba u prostoru, dok 699 znači da ste zgodni.

Treći je otkrio da se za zgodne djevojke koristi i riječ “cipele”.

Ostali barmeni na forumu otkrili su da se broj 85 koristi ako nečega ponestaje iz zaliha, a 86 za ono čega više nema na zalihama te 68 nakon što su se zalihe obnovile.

Brojeve 601 i 602 koriste da bi kolegama dali do znanja da idu na WC. 603 znači da im treba pauza za cigaretu, a 608 za pauzu za užinu.

Ako, pak, čujete barmena kako izgovara broj 100, to znači da lokal treba počistiti ili se treba pobrinuti za prazne čaše ili smeće.

Komentirajte prvi

New Report

Close