Proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika dostupni u svim prodavaonicama dm-a

Autor: Božica Babić , 21. siječanj 2016. u 12:26
Foto: Press

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik, Ivan Veselić, ima 23 godine i dolazi iz Novog Sela Palanječkog pokraj Siska gdje se s obitelji bavi ekološkim uzgojem oko 30 vrsta voća i povrća.

Proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića, koji je tu titulu osvojio lani između 50 kandidata, dostupni su u svim prodavaonicama dm-a u Hrvatskoj od siječnja 2016.  

 Zahvaljujući osvojenoj tituli najboljeg mladog poljoprivrednika dm mu je otvorio police svojih trgovina pa je tako pekmez od šljive, ajvar te namaz od tikve i jabuka OPG-a Veselić moguće kupiti u 60 hrvatskih gradova u kojima dm posluje. 

"Širenjem ponude proizvoda iz ekološke proizvodnje dm nastoji pomoći kupcima da vode zdraviji i kvalitetniji život. Drago nam je što će dm, zahvaljujući suradnji s Ivanom i njegovom obitelji, još većem broju građana približiti ekološku proizvodnju i kvalitetne proizvode malih, hrvatskih proizvođača", kaže Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u. 

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik, Ivan Veselić, ima 23 godine i dolazi iz Novog Sela Palanječkog pokraj Siska gdje se s obitelji bavi ekološkim uzgojem oko 30 vrsta voća i povrća od kojeg dijelom proizvode pekmeze, ajvare, namaze, nektare i sokove. Obitelj Veselić posao je pokrenula imajući na umu očuvanje ravnoteže u prirodi, a svojim primjerom žele potaknuti ljude na razmišljanje o načinu života koji umanjuje utjecaj na okoliš i zdravlje. 

"Proizvodima vrhunske kvalitete, koji osvajaju povjerenje potrošača i šire svijest o ekološkoj proizvodnji, želimo potaknuti ljude na razmišljanje o promjeni načina života kako bi pridonijeli očuvanju vlastitog zdravlja, ali i zdravlja prirode", ističe Ivan Veselić, nositelj OPG-a Veselić. 

Ekološka proizvodnja osnovna je djelatnost OPG-a Veselić od 2003. dok su u upisniku ekoloških proizvođača registrirani 2005. i od tada je sva proizvodnja pod nadzorom. Tečaj za ekološkog poljoprivrednika Ivan Veselić položio je 2008. a proizvodnja se odvija na 12,7 hektara. Lani je njegov OPG u dugogodišnji zakup dobio 50 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a s projektom daljnjeg razvoja ekološke proizvodnje prošao je i na natječaju za mjeru četiri iz ruralnog programa gdje je dobio potporu u visini gotovo 1,3 milijuna kuna. 

Velikom potporom natjecanju za izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika dm nastavlja s ulaganjem u razvoj ponude proizvoda iz ekološke proizvodnje. Tako je u 2014.  na natječaju "…jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrano devet hrvatskih poljoprivrednika čiji su ekološki proizvodi danas uključeni u asortiman dm-a. U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane koja u ponudi ima proizvode i namirnice iz ekološke proizvodnje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svaka čast, proizvodi naših proizvođača nerijetko su višestruko kvalitetniji od svakojake sumnjvive kvalitete što nam uvaljuju strani lanci.. Zanimljivo oni uvaljuju ovdje, ali nikako da mi uspijemo prodavati na njihovim policama vani. EU u praksi, obična farsa

Čestitke Veselićima i DM-u !
I neka se ti proizvodi prodaju u DM-ovim trgovinama u cijeloj Evropi.

New Report

Close