Peruško potvrdio ‘govorkanja’, ozbiljno se razmatra prodaja “zlatne koke”

Autor: Marina Biluš , 23. rujan 2020. u 12:23
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenove.

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe, jučer je napokon službeno potvrdio dosad neslužbene informacije, o kojima je pisao i Poslovni dnevnik, da se u nekadašnjem Agrokoru ozbiljno razmatra mogućnost prodaje njihove “zlatne koke”, tvrtke Ledo. Uoči zaključenja izdanja stiglo je priopćenje u kojem pojašnjava da su zaprimili niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje Ledo plusa, Ledo Čitluka i Frikoma, koje s još nekoliko tvrtki čine Poslovnu grupu zamrznute hrane.

“Taj interes pobuđuje zabrinutost među našim zaposlenicima. Stoga ćemo nastojati brzo pregledati primljene ponude i odlučiti hoćemo li na jednoj ili više njih nastaviti raditi. Cilj nam je donijeti tu odluku do sredine listopada, što ćemo onda prvo komunicirati svojim zaposlenicima, a potom javno. Krajnji nam je cilj, pod uvjetom da se postigne zadovoljavajuća cijena, odabrati strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa ovisi o pronalaženju takvog partnera”, rekao je Peruško.

A razloge koji bi menadžment “natjerali” da se odrekne jedne od najuspješnijih sastavnica grupacije vrlo je jasno prezentirao James Pearson, glavni financijski direktor Fortenove:

“Prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenove. To bi onda omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov rast”.

Komentirajte prvi

New Report

Close