Ovaj potez iz IKEA-e signalizira veliku promjenu dosadašnjeg modela poslovanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. studeni 2020. u 15:00
Foto: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/ZB /DPA/PIXSELL

Prva je takva akvizicija Ingka Investmentsa finalizirana prošlog mjeseca u središtu Pariza u ulici Rue de Rivoli.

Investicijski ogranak vlasnika švedskog lanca trgovina namještajem IKEA-e razgovara o kupnji komercijalnih nekretnina u središtima nekoliko velikih europskih gradova, signalizirajući promjenu dosadašnjeg modela poslovanja.

Ingka Investments aktivan je na tržištu nekretnina u sklopu IKEA-ine strategije usmjeravanja prema središtima velikih gradova, s lokacija u predgrađima. Zasada ih tek uzimaju u zakup, dodaje Reuters.

Prva je takva akvizicija Ingka Investmentsa finalizirana prošlog mjeseca u središtu Pariza u ulici Rue de Rivoli.

“Vodimo razgovore u velikim europskim gradovima. Puno je toga u planu ali za kupnju nekretnine treba vremena”, objašnjava izvršni direktor Ingka Investmentsa Krister Mattsson u razgovoru za Reuters.

Ingka Investments ustraje u novoj strategiji unatoč nesigurnosti na širem tržištu maloprodaje zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirus je pokrenuo egzodus iz glavnih šoping središta, ali cijene za vrstu nekretnina kakve traži Ingka Investments nisu naglo pale, tvrdi Mattsson.

“Za dobre lokacije u velikim gradovima, kakve tražimo kako bismo udovoljili zahtjevima naših kupaca, uvijek postoji potražnja. Nismo uočili značajniji utjecaj na cijene takvih nekretnina, kakav se mogao očekivati kada je nastupila kriza”, dodao je.

Osim dobrog prostora za smještaj Ikeine trgovine, u tim bi zgradama mogli biti i drugi maloprodajni i uredski prostori, pa čak i stambeni, a Ingka Group bi preuzeo ulogu najmodavca, zaključio je Mattsson u razgovoru za Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close