IKEA za svoje kupce uvodi veliku novost: Ako vam namještaj dosadi, moći ćete im ga prodati nazad

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2020. u 09:03
Foto: Reuters

Sav rabljeni namještaj koji IKEA neće moći ponovo prodati bit će recikliran ili doniran u humanitarne svrhe, najavili su.

Najveća svjetska kompanija koja se bavi namještajem, švedska IKEA, najavila je zanimljivu inicijativu.

Kako javlja Reuters, ljudi koji su se iz bilo kojeg razloga zasitili IKEA-inih ormara, stolova i ostalog namještaja moći će ga prodati samoj IKEA-i, prenosi Index.

Program “Buy Back” je najavljen jučer, a u IKEA-i kažu da se radi o inicijativi kojoj je cilj doprinijeti tome da kompanija postane “potpuno cirkularni, klimatski pozitivan biznis do 2030. godine”.

Namještaj neće kupovati za novac nego za vaučere

Doduše, rabljeni namještaj kupljen u IKEA-i taj švedski lanac maloprodaje namještaja neće kupovati za novac, nego za vaučere koji će se moći iskoristiti u IKEA-inim trgovinama, a njihova vrijednost ovisit će o stanju rabljenog namještaja.

Tako će IKEA-ini kupci za namještaj koji je “kao nov”, bez ikakvih ogrebotina, moći dobiti vaučere u vrijednosti 50% izvorne cijene. Za namještaj u “vrlo dobrom” stanju vaučeri će biti u vrijednosti 40% izvorne cijene, a za “dobro korišten” namještaj koji ima manje ogrebotine vaučer će biti u vrijednosti 30% cijene koja je izvorno plaćena za njega.

Inicijativu će IKEA promovirati kampanjom koja počinje 24. studenoga i završava 3. prosinca, ali akcija će trajati i nakon toga.

Zasad se zna da će rabljeni namještaj za koji kupci žele dobiti vaučere morati biti predan IKEA-i potpuno sastavljen.

Vaučeri neće imati rok trajanja

Najavljeno je da vaučeri neće imati rok trajanja jer IKEA žele potaknuti svoje mušterije da kupuju namještaj tek onda kad im zatreba.

Sav rabljeni namještaj koji IKEA neće moći ponovo prodati bit će recikliran ili doniran u humanitarne svrhe, najavili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close