Natječaj vrijedan 1,5 milijuna kuna: Hrvatska pošta želi kupiti Tisak?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2019. u 09:29
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Hrvatska pošta je u studenome lani objavila da je Nadzorni odbor odobrio Hrvatskom telekomu prodaju 100-postotnog udjela u društvu HP Produkcija tvrtki, pružatelju evotv usluge.

Hrvatska pošta (HP) traži "usluge savjetovanja na preuzimanju gospodarskog subjekta" za društvo s otprilike 3.500 zaposlenika, sa sjedištem u Zagrebu i s godišnjim prometom od otprilike dvije milijarde kuna, a Jutarnji list neslužbeno doznaje da je riječ o Tisku.

Natječaj za investicijskog savjetnika, koji je Hrvatska pošta objavila 17. veljače u Narodnim novinama, vrijedan je 1,5 milijuna kuna.

Jutarnji list (JL) u subotu navodi da su iz Agrokora, koji je vlasnik 51 posto udjela u Tisku, a nakon implementacije nagodbe postat će potpuni vlasnik, poručili da će tek nakon formiranja novog Agrokora, novi vlasnici razmatrati ponude za preuzimanje pojedinih kompanija unutar koncerna.

 "Svaka relevantna ponuda bit će ozbiljno razmotrena", rekli su iz Agrokora za JL, dok su se u HP-u pozvali na poslovnu tajnu i nisu kazali na koju tvrtku ciljaju.

Hrvatska pošta je u studenome lani objavila da je Nadzorni odbor odobrio Hrvatskom telekomu prodaju 100-postotnog udjela u društvu HP Produkcija tvrtki, pružatelju evotv usluge.

„Sukladno strategiji Pošta2022, Hrvatska pošta orijentirana je na unapređenje temeljnog poslovanja, što zahtjeva značajna financijska ulaganja. S obzirom da evotv usluga nije dio temeljnog poslovanja Hrvatske pošte, a zahtjeva značajne investicije kako bi mogla ravnopravno sudjelovati na izrazito konkurentnom tržištu, donijeli smo odluku o prodaji evotv poslovanja i tvrtke kćeri HP Produkcije", istaknuo je tada predsjednik uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.

Za tu transakciju, čija vrijednost nije navedena, još se čeka odobrenje regulatorne agencije. 

Inače, po posljednjim dostupnim podacima iz redovitog mjesečnog izvješća izvanredne uprave o poslovanju Agrokora, Tisak je u prvih jedanaest mjeseci lani, prema preliminarnim podacima, ostvario prihod od 1,8 milijardi kuna te EBITDA od 14,6 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close