Napokon pronađen način za dolazak Kineza koji će raditi na Pelješkom mostu

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2020. u 09:42
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Pristigli kineski radnici neće odmah ići na gradilište.

Kineski izvođač radova na Pelješkom mostu, China Bridge and Road Corporation (CRBC), napokon je našao način da na svoje gradilište u Hrvatsku iz Kine dovede radnike neophodne za montažu čelične rasponske konstrukcije mosta.

Kako su potvrdili Večernjem listu u CRBC-u, s jednom aviokompanijom dogovorili su čarter-let iz Kine kojim će svoje radnike, uključujući i varioce potrebne za okrupnjavanje segmenata rasponskog sklopa, dovesti u Hrvatsku. U hrvatskom predstavništvu CRBC-a kažu da tim letom planiraju dovesti oko 150 soba, a od toga 100 varioca. – Priprema čarter-leta ide glatko i predviđeno je da će sletjeti u Hrvatsku krajem srpnja – poručuju iz CRBC-a.

A kako su nam već kazali u Hrvatskim cestama, taj let bio je planiran za 27. srpnja. U kineskoj tvrtki koja je izvođač radova kažu da će s obzirom na tip zrakoplova s kojim će njihovi radnici doći kao i s obzirom na lokaciju gradilišta, zrakoplov iz Kine sletjeti u Zračnu luku Dubrovnik.

No s obzirom na pandemiju koronavirusa, pristigli kineski radnici neće odmah ići na gradilište, nego će prvo morati proći samoizolaciju. Tako u CRBC-u kažu da će tih 150 osoba nakon što dođu u Hrvatsku biti smješteno u hotelu koji su rezervirali za 14-dnevnu samoizolaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close