Meddox se širi izvan granica, nakon Slovenije slijede Austrija, Njemačka i Švicarska

Autor: Suzana Varošanec , 30. kolovoz 2022. u 13:45
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Mobilna aplikacija koja čuva naše zdravstvene nalaze pred zaključenjem prvog financijskog ugovora.

Prva mobilna aplikacija u svijetu koja omogućuje da se zdravstveni nalazi pohranjuju u digitalnom obliku, i to na jednom mjestu, plod je hrvatske pameti stručnog tima u sastavu medicinara, farmaceuta i IT-jevaca. Pod imenom Meddox, s već registriranih 10.000 hrvatskih korisnika ne samo da na domaćem tržištu bilježi interes investitora, već je pred zaključenjem prvog financijskog ugovora s kojim ulazi u novu razvojnu fazu. No, plijeni i na međunarodnoj startup sceni gdje je postala vidljiva meta i za strane ulagače.

Šest pregleda godišnje

Meddox je atribute jedinstvene inovacije u svjetskim razmjerima potvrdio i u sklopu startup akceleratora u Grazu održanog u organizaciji austrijskog Raiffeisena. Tvrtka Meddox Digital, u suvlasništvu poduzetnice Maje Bogović i prema njezinoj ideji, ušla je u finale zajedno s pet startupa iz cijeloga svijeta. S mogućnostima koje se pružaju na planu funkcionalnosti i prilagodbi stranim tržištima privukla je brojne zainteresirane ulagače. Sudeći po pripremama koje su u tijeku te planiranim aktivnostima u narednom razdoblju, aplikaciju čeka uskoro širenje izvan hrvatskih granica – za početak u Sloveniju.

“Interes je velik, a imamo upite raznih ulagača, od investicijskih fondova do poslovnih anđela. U fazi smo zaključenja prvog kruga financiranja, što će nam donijeti daljnji rast i razvoj”, izjavila je Bogović.

Jednostavnost u korištenju privukla je već veliki broj hrvatskih korisnika – to su svi oni koji su otvorili svoj korisnički račun i zaštitili osobne podatke, pa od tog trenutka kamerom ugrađenom u pametni telefon fotografiraju tiskane medicinske nalaze, pohranjuju ih unoseći informacije o zdravstvenim institucijama u kojima su nalazi napravljena, kao i imena liječnika te laboratorijske parametre ili dijagnoze. Pohranjivanje zdravstvene dokumentacije, ukratko, postaje organizirano i cjelovito, a kako korisnik Meddox uvijek nosi sa sobom, u svom pametnom mobitelu, omogućuje zdravstvenim djelatnicama da donesu što bolje odluke. Meddox ima niz funkcionalnosti, od analize i usporedbe laboratorijskih parametara očitanih iz pohranjenih nalaza, čime je moguće pratiti vrijednosti kroz vrijeme i uočavati padaju li ili rastu, do toga kad se želi vidjeti kakav učinak ima propisana terapija. Uz pametne telefone s Androidom ova besplatna aplikacija krenula je još 1. srpnja 2021., a od 1. svibnja ona je dostupna i putem iPhonea. Korisnici prosječeno obave šest medicinskih pregleda godišnje, a pokazalo se da Meddox u digitaliziranom svijetu korisnicima omogućuje da aktivno upravljaju svojim zdravljem, pa na skali od 1 do 10, visoko kotira po ocjenama u primjeni (90%), a preporuka prijateljima za korištenje aplikacije dosegla je visokih 8,6.

Kalendar i podsjetnik

“Možemo najaviti zatvaranje prve investicijske runde u kojoj smo se odlučili za domaćeg ulagača koji će uvelike doprinijeti daljnjem razvoja Meddoxa. Ugovor je pred potpisivanjem i zahvaljujući ovoj financijskoj tranši omogućit će se daljnji razvoj novih funkcionalnosti već do kraja godine. Imamo dva nova modula – kalendar kojim će se korisnicima omogućiti da nikad ne zaborave kontrolni ili sistematski pregled te podsjetnik na uzimanje propisanih lijekova kako bi se postigla ustrajnost u terapiji”, kaže Bogović.

U tijeku su pripreme za širenje na slovensko tržište gdje postoji i interes partnera, a nakon toga počinju pripreme za tržišta njemačkog govornog područja, Austrije, Njemačke i Švicarske. Već su provedena istraživanja stanja i mogućnosti na biznis modelu, a dobiveni rezultati podloga su za očekivani prodor u idućoj godini za što će isto koristiti lokalne partnere.

Komentirajte prvi

New Report

Close