Mate Rimac se osjeća ponosno: ‘Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite’

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2022. u 10:19
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

‘Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, sa ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo.’

Mladi hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac objavom na Facebooku obratio se svojim obožavateljima, ali ne samo njima.

Dan nakon što su Rimac Automobili objavili kako ‘Nevera’ može postići najveću brzinu od 412 km/h na posebnim događajima za kupce uz podršku Rimac tima i u kontroliranim uvjetima, Mate Rimac napisao je kako je ponosan na svoju ekipu, ali obratio se i onima koji nisu uz njega.

Rimčeva objava naišla je na salvu odobravanja uz komentare poput: ‘Čudesan si, čudesni ste’, ‘Bravo!’, ‘Izgleda da je stvarno nebo granica!’, ‘Čestitam Mate Rimac, ostvarili ste super uspjeh’…

Ovo je njegova objava:

‘Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao: u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto. „Pa šta to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?“ Takvi ne trebaju odgovor – neće ga razumjeti.

Velikim se djelom, zahvaljujući tom „beskorisnom autu“, u Hrvatskoj stvorilo 2.000 radnih mjesta (preko 1.000 inženjera), privuklo 830M Eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je 4 ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan UK). Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200M Eura investicije je već „rasprodan“ (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašit rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina – mislim da i nije toliko loše.

Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, sa ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli.’

Komentirajte prvi

New Report

Close