Veliki trgovački lanac ponovno povisuje plaće zaposlenika, najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2022. u 09:38
Foto: Kaifland Hrvatska

Ovaj trgovački lanac ponovnom povišicom potvrđuje koliko cijeni svoje zaposlenike u poslovnicama i logističko-distributivnom centru

Samo četiri mjeseca nakon prošle povišice, Kaufland Hrvatska k.d. s 1.7.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku ove godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima već povećane u prosjeku za gotovo 8 %. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 %, isplaćena je uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.

Ponovno povećanje plaća

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %.

Zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone.

“Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće”, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

“Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima”, pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa te dodala kako na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čemu toliko pisanja,kada i dalje ti isti zaposlenici rade za manje plaće od konkurencije

@assy

 

A zar ti ocekujes bilo kakav standard i istrazivanje od strane ovog portala? Pa ovo osim nas dvoje cita jos 7-8 ljudi, ukljucujuci “novinare” koji tu rade, i lektora, ako ga imaju.

 

Ovaj “clanak” je samo prepisana PR obavijest iz Kauflanda, nista vise. Naravno da ne pise neto placa kada je ona za vecinu zaposlenih i dalje niska.

I kolika im je netto plaća? To nigdje ne piše.

New Report

Close