IKEA otvara posve drugačiju trgovinu, tamo će biti komadi obnovljenog sjaja, po puno manjim cijenama

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2020. u 11:29
FOTO: Ikea

Sve više razmišljaju o održivosti i ekološki prihvatljivim potezima kojima bi smanjili štetan utjecaj na okoliš, a tako se, između ostalog, rodila ideja o otvaranju prvog second hand shopa.

Robna kuća IKEA je svoje ime izgradila na komadima namještaja odličnog dizajna i pristupačnih cijena, koje kupci s lakoćom sastavljaju sami. No poput mnogih brendova sve više razmišljaju o održivosti i ekološki prihvatljivim potezima kojima bi smanjili štetan utjecaj na okoliš, a tako se, između ostalog, rodila ideja o otvaranju prvog second hand shopa.

IKEA u svojoj trgovini već ima odjeljak s komadima namještaja po posebnim cijenama koji su na ovaj ili onaj način oštećeni ili nepotpuni, a koje možete kupiti pa sami popravljati. Takvi komadi namještaja, no restaurirani od strane robne kuće IKEA do razine prvotnog sjaja, moći će se pronaći u prvoj second hand trgovini koju brend planira otvoriti u Švedskoj, piše Journal.

Trgovina će biti smještena u prvom svjetskom upcycling shopping centru ReTuna u švedskom gradu Eskilstuna. Kao što je svaki već korišteni komad odjeće ili namještaja u ReTuni osvježen do prvotnog sjaja ili pretvoren u nešto drugo, jednako funkcionalno, tako će IKEA oštećeni ili korišteni namještaj iz svoje obližnje robne kuće predstaviti u novom svjetlu te kupcima dati mogućnost kupovine osvježenih komada po nižim cijenama. Kao i sa svim proizvodima unutar ReTune, na taj se način promovira recikliranje, upcycling i upotreba već postojećih komada bez potrebe za proizvodnjom novih.

Osim što će na taj način smanjiti količinu otpada, IKEA će DIY entuzijastima (pogotovo onima koji uživaju u #ikeahacks rješenjima) dati još prilika i ideja da već postojeće komade namještaja vide na nov način.

Komentirajte prvi

New Report

Close