Hrvatska je među 10 zemalja u kojima se najviše naručuju i jedu hamburgeri, ove tri vrste su najpopularnije

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2023. u 10:30
FOTO: Press

Zagreb je hrvatski grad koji najviše voli hamburgere, što dokazuje više od 830.000 naručenih burgera prošle godine

Glovo i ove godine povodom Međunarodnog dana burgera, koji obilježavamo 28. svibnja, predstavlja trendove konzumacije hamburgera u Hrvatskoj prošle, 2022. godine.

U posljednjih godinu dana Hrvati su naručili više od 1,7 milijuna hamburgera, odnosno hamburger svake 3 minute u prosjeku, što Hrvatsku svrstava među 10 zemalja u kojima se najviše naručuju i jedu hamburgeri, od 25 zemalja u kojima Glovo posluje.

Na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika u aplikaciji  Zagreb je hrvatski grad koji najviše voli hamburgere, o čemu svjedoči više od 830.000 naručenih hamburgera prošle godine. Nakon glavnog grada Hrvatske, u konzumaciji ovog jela najviše uživaju građani Splita, Osijeka, Rijeke i Zadra.

No, kada govorimo o hrvatskim gradovima koji su doživjeli najveći porast konzumacije hamburgera, prednjači Rovinj s porastom od čak 518%.

Statistika pokazuje da su hamburgeri definitivno omiljena opcija za večeru među hrvatskim građanima, što potvrđuje i činjenica da su se prošle godine hamburgeri najviše naručivali između 19 i 21 sat.

Hamburgeri su posebno privlačili kupce u zimskim mjesecima pa su se najviše naručivali u siječnju, veljači i ožujku. Takozvana “žuta aplikacija” za naručivanje hamburgera dostupna je svaki dan, no tijekom 2022. godine utorak, petak i subota bili su “špica” u tjednu.

Cheeseburger, chicken burger i classic burger su, čini se, kraljevi svih hamburgera u Hrvatskoj. No, sve je veći broj malo zdravijih varijanti hamburgera, pa je Hrvatska 5. na ljestvici konzumacije veganskih hamburgera, što predstavlja rast od 66% u odnosu na prethodno razdoblje.

Najskuplja narudžba hamburgera putem aplikacije Glovo u 2022. godini iznosila je 1538 kuna, odnosno više od 200 eura, a jedna je osoba naručila ukupno 579 hamburgera u jednoj godini, što je još jedan dokaz da je ovo jelo u Hrvatskoj mnogima prvi izbor.

Komentirajte prvi

New Report

Close