Čelnik Eurospina otkrio gdje i kada otvaraju nove dućane u Hrvatskoj, njih 20 do kraja 2021. godine s 500 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2020. u 11:11
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Sjedište tvrtke je u Veroni, a u Italiji imaju 1200 trgovina. Godine 2004. otvorili su prvu trgovinu u Sloveniji i danas ih imaju 55. Hrvatska je treća “domovina Eurospina”.

Poznati talijanski diskontni lanac za nastup na Hrvatskom tržištu izabrao je Zadar. Trgovina se nalazi na odličnoj lokaciji u širem centru grada, uz samu Jadransku magistralu. Dolazak Eurospina u Hrvatsku izazvao je veliku medijsku pažnju. Najavljeno otvaranje stotinu novih trgovina u Hrvatskoj u idućih osam godina neki su analitičari komentirali kao nemoguću misiju, s obzirom na relativnu zasićenost domaćeg tržišta maloprodaje, osim ako uz organski rast Eurospin neće pokušati kupiti nekog postojećeg igrača.

Sjedište tvrtke je u Veroni, a u Italiji imaju 1200 trgovina. Godine 2004. otvorili su prvu trgovinu u Sloveniji i danas ih imaju 55. Hrvatska je treća “domovina Eurospina”, kaže za Jutarnji list Petar Ninić, mladi direktor marketinga Eurospina u Hrvatskoj.

Eurospin u Hrvatskoj trenutno ima nekoliko gradilišta na kojima planira otvarati supermarkete, a u Velikoj Gorici je nedavno otvorio logistički centar vrijedan 12,5 milijuna kuna. Intenzivno tragaju za lokacijama po cijeloj Hrvatskoj. Prije preuzimanja funkcije generalnog direktora za Hrvatsku, 32-godišnji Petar Ninić radio je u Samsungu i Atlantic grupi kao brend menadžer Cedevite.

“Do kraja 2021. godine planiramo otvoriti oko 20 poslovnica u Hrvatskoj. Imat ćemo oko 500 zaposlenika. Ove godine, nakon Zadra, planiramo otvaranje još šest trgovina, u Požegi 27. kolovoza, potom u Samoboru, Velikoj Gorici, Križevcima, Zagrebu i Poreču. Datume točno još ne znam niti ih mogu komunicirati, ali će se na vrijeme znati”, najavljuje Ninić.

Komentirajte prvi

New Report

Close