BAT-u u 2021. najveći rast donijeli novi proizvodi

Autor: Marta Duić , 17. veljača 2022. u 10:48
Foto: BAT

Ostvaren je ukupni prihod od 25,68 milijardi britanskih funti

Prema godišnjem izvješću, BAT,  globalna duhanska kompanija koja ima slažno poslovanje i u Hrvatskoj ostvaren je ukupni prihod od 25,68 milijardi britanskih funti te operativna dobit od 10,23 milijardi britanskih funti. BAT grupa je u 2021. godini zabilježila najveći rast prihoda, od preko 50 posto u novim kategorijama proizvoda, a broj korisnika njihovih proizvoda iz tog segmenta je dosegnuo 18,3 milijuna, što je 4,8 milijuna korisnika više u godinu dana.

˝Na dobrom smo putu da do 2025. godine ostvarimo prihod od pet milijardi britanskih funti, kao i profitabilnost u novim kategorijama˝, ističe Jack Bowles, glavni izvršni direktor.

BAT u Hrvatskoj posluje kroz jedinstveni lanac vrijednosti. U svom vlasništvu u Hrvatskoj ima tri kompanije; Hrvatske duhane u Virovotici koji se bave obradom duhana, tvornicu za proizvodnju cigareta i novih duhanskih proizvoda za grijanje duhana u Kanfanaru, komercijalno središte za cijelu Adria regiju u Zagrebu te jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u zemlji, iNovine.

Prošle je godine Hrvatska postavljena u samo središte transformacije BAT Grupe ka osiguranju Boljeg sutra (A Better Tomorrow) za sve dionike. To su omogućile nove investicije, vrijedne preko 200 milijuna kuna u proizvodne linije za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda neo u tvornici u Kanfanaru, kao i otvaranje novog logističkog HUB-a u Rijeci za nove kategorije proizvoda.

Inače, BAT je za 2022. godinu, već petu godinu za redom, dobio priznanje Global Top Employer za najboljeg globalnog poslodavca, koju dodjeljuje globalna organizacija Top Employers Institute, neovisna organizacija koja proučava radne uvjete najvećih globalnih poslodavaca. Na globalnoj razini zapošljavaju 52.000 ljudi. a u Hrvatskoj njih više od 1500. 

Komentirajte prvi

New Report

Close