Žena smatra da poslodavci vlasnike pasa trebaju tretirati kao zaposlene roditelje: ‘Zavidim im jer mogu otići ranije s posla’

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2022. u 10:18
Foto: pixabay

Svoj tekst zaključila je pozivom poslodavcima da vlasnicama ljubimaca omoguće iste povlastice kao i mamama.

MaryRose Madigan smatra da bi poslodavci vlasnice pasa trebali tretirati isto kao i mame koje rade i omogućiti im jednaku fleksibilnost. U tekstu za news.com.au objasnila je koliko joj je teško ostaviti svoju čivavu kod kuće kad mora na posao.

Kao rezultat toga, počela ga je voditi u vrtić za pse, koji košta 65 dolara po danu, a to ne uključuje dodatnu naknadu u slučaju da zakasni po svog ljubimca, piše index.hr.

“Stvarno nisam bila spremna na taj majčinski osjećaj krivnje koji te pogađa kad imaš psa. Redovito odbijam pozive na piće nakon posla i jurim doma kako bih se što prije vratila svom voljenom ljubimcu. Da, mogu ga ostaviti cijeli dan u vrtiću, ali osjećam se prokleto loše dok to radim”, napisala je.

Mary kaže da joj je briga o psu pomogla da shvati koliko je teško zaposlenim mamama. Suosjeća sa ženama koje imaju djecu o kojoj se moraju brinuti, ali ističe da ona ne uživa u istim povlasticama.

“Nemam niti jednu mogućnost kao mame s djecom. Zavidim im jer mogu otići ranije s posla, raditi fleksibilno radno vrijeme ili raditi od kuće”, dodaje Mary.

Svoj tekst zaključila je pozivom poslodavcima da vlasnicama ljubimaca omoguće iste povlastice kao i mamama.

Njezin stav podijelio je ljude. Dok jedni smatraju da ne može uspoređivati psa s djetetom, drugi su joj zapljeskali što je konačno izgovorila ono što mnogi misle.

“Ovo je smiješno. Ismijavate ozbiljan problem”, “Nije isto imati dijete i psa”, “Vaše ponašanje potencijalno šteti vašem psu. Vi ste ta koja mu stvara tjeskobu zbog odvajanja”, kažu oni koji se s njom ne slažu.

Druga strana pojašnjava svoj stav riječima: “Tko ste vi da osuđujete osobu koja želi krzneno, a ne ljudsko dijete? Zašto bi se diskriminirale osobe koje nemaju ljudsku, nego krznenu djecu?”

Komentirajte prvi

New Report

Close